C T

ნა ნე ნი ნო ნუ
ნან ნატ ნაყ ნახ ნაჯ

ნახშირწყლების (პურის) ერთეული/ნე

ნახშირწყლების ერთეული – პირობითი ტერმინი, რომელიც აღნიშნავს ნახშირწყლებით მდიდარი პროდუქტების სხვადასხვა რაოდენობას/წონას, რაც 15გ სუფთა ნახშირწყლების ტოლფასია. 1 ნე იწვევს სისხლის შაქრის მომატებას 1,7-2,2 მმოლ/ლ (25-50,4 მგ/დლ)-ით. 1 ნე გადასამუშავებლად აუცილებელია ინსულინის 0,5-4 ერთეული
Source: დიაბეტის ლექსიკონი: ტერმინები და მათი განსაზღვრა: ტერმინები, რომლებსაც ხშირად იყენებთ და რომლებიც დაგეხმარებათ, უკეთესად გაერკვეთ დიაბეტის, მისი გართულებების და სხვა ქრონიკული დაავადებების არსში / რამაზ ყურაშვილი; რედკოლეგია: ნინო არეშიძე-ჭუმბურიძე, მაია ბერიძე, გოგიტა გეგელაშვილი [და სხვა]; წინასიტყვაობა პიტერ შვარცი; დიზაინი პაატა მამფორია.; თბილისი: ევროპის უნივერსიტეტი, 2023 (შპს „ჯეომაქსპრინტი“); 1-ლი გამოცემა.; 120 გვ.; 21 სმ.
to main page Top 10FeedbackLogin top of page
© 2008 David A. Mchedlishvili XHTML | CSS Powered by Glossword 1.8.9