სხვადასხვა საკვების გავლენა სისხლის გლუკოზის დონეზე დროის გარკვეულ პერიოდში. აღმოჩნდა, რომ ზოგიერთი საკვები იწვევს სისხლის გლუკოზის უფრო მეტად მატებას, ვიდრე სხვა საკვები, რომელიც შეიცავს იგივე რაოდენობის ნახშირწყლებს.
Source: დიაბეტის ლექსიკონი: ტერმინები და მათი განსაზღვრა: ტერმინები, რომლებსაც ხშირად იყენებთ და რომლებიც დაგეხმარებათ, უკეთესად გაერკვეთ დიაბეტის, მისი გართულებების და სხვა ქრონიკული დაავადებების არსში / რამაზ ყურაშვილი; რედკოლეგია: ნინო არეშიძე-ჭუმბურიძე, მაია ბერიძე, გოგიტა გეგელაშვილი [და სხვა]; წინასიტყვაობა პიტერ შვარცი; დიზაინი პაატა მამფორია.; თბილისი: ევროპის უნივერსიტეტი, 2023 (შპს „ჯეომაქსპრინტი“); 1-ლი გამოცემა.; 120 გვ.; 21 სმ.