- ღორის მაჭიკი გამითავდა (შუქრუთი); ღორს აქ მაჭიკი. მაჭიკს გადავაცლით კანს, რაც დარჩება, დავმწნით ძმარში, შაბში და დარე ოტკაძი (მოხვა); მაჭიკი ღორის კუჭის შიგნი აპკი. გადავაძროფთ იმას ზედა კანს, დავმწნით ძმარში და შაბში და ესაა სამკვეთლო. ნახევარი ღვინის ჭიქა დოუბნევს 6 ლიტრა რძეს (ბერეთისა), ღორს რო დავკლამთ, მაჭიკსა ჩავაწნევთ მარილში,– დავამწნილეფთ (ზვარე).
Source: ძოწენიძე, ქეთევან. ზემოიმერული ლექსიკონი. - თბილისი, განათლება. 1974. – გვ. 236.