აყიროსაგან გაკეთებული უტარო ჭურჭელი სატკბილიდან ტკბილის ამოსაღებად
- ხაპს ვხმაროფთ ჩვენ ღვინის ამოსაღებათ ისარნიდან. თუ ტარი გაუკეთთა, ორშიმოა (ქვედა საქარა); ტკპილი , ინდურიდან გამოდის და ჩადის ისარნაში, ისარნიდან ჩაფში ვასხამხთ ხაპით (საღვინე). || ქვევრიდან რეცხვის დროს ნარეცხი წყლის ამოსაღები, აყიროსაგან გაკეთებული ტარიანი ჭურჭელი. ქე რო ქვევრს ამოვრეცხამთ, ხაპს ჯოხს დავადეფთ და წყალს იღებს ქვევრიდან, ღვინოს ორშიმით ვიღეფთ, ისიც ხაპიდან არი, მარა ხაპი არ ქვია (პირველი სვირი).
Source: ძოწენიძე, ქეთევან. ზემოიმერული ლექსიკონი. - თბილისი, განათლება. 1974. – გვ. 502.