წა წდ წე წვ წი წკ წლ წო წპ წრ წუ წყ
წია წიბ წიგ წივ წით წილ წინ წიპ წირ წის წიტ წიფ წიქ წიწ

წინწანაქარი

  1. პირველი გამოხდისას პირველად გადმოსული არაყი, დაახლოებით 1 ½ ჩაის ჭიქამდე, მწარეა, თანაც ისე მაგარი, რომ სპირტის მაგივრად იხმარება
     
    წინწანაქარია პირველი გამოიხდის დროს პირველათ გადმოსული ნახევარ ჭიქამდე ოტკა, რომელიც ძაან მაგარია. მეორე გამოხთის, გადაბრუნების დროს ასე გამოსული სპიტია (დილიკაური); წინწანაქარი ისე მაგარია, რო სპიტათ იხმარება (ხიდარი).
  2. მეორედ გამოხდისას, რახის გადაბრუნებისას, სპირტამდე გადმოსული ერთ ჩაის ჭიქამდე მწარე, მაგარი არაყი, რომელიც მაგარი ჩაის ფერია და სპირტად იხმარება
     
    მორეთ რო გამოვხთი ოტკას. პირველათ რო გამოდის, მისთანაა, რო ვერ ჩეიკარეფ პირში, ისა წინწანაქარი. აქ სპირტ კ'არ გეტყვიან ქალები წინწანაქარი ოტკა გექნება და მომეცი პატარაიო (სანახშირე); ოტკის გადაბრუნების შემდეგ ერთ ჭიქამდე რო გამოვა, არი წინწანაქარი, იმა ვხმაროფთ სპიტაო (ქვაციხე); რახს რო ვაბრუნეფთ, სპირტამდეა წინწანაქარი, ცოტა მოწითალოცააა ისი (შროშა).
    Source: ძოწენიძე, ქეთევან. ზემოიმერული ლექსიკონი. - თბილისი, განათლება. 1974. – გვ. 483.
to main page Top 10FeedbackLogin top of page
© 2008 David A. Mchedlishvili XHTML | CSS Powered by Glossword 1.8.9