მცოხნავი საქონლის კუჭის მესამე განყოფილება, რომლის ლორწოიანი გარსი არის ფურცლებივით ჩაწყობილი, მრავალკეცია, – წიგნარა
- ცხრაპატარძალა ფენებათ არი მიწყობილი, იმაში მოძრაოფს საჭმელი, რო იცოხნება საქონელი (განთიადი); ცხრაპატარძალა ფურცლებივით უნდა გადაწიკო. ცხრაპატარძალას უძახით იმიტო, რო გლახა გასარეცხია და ნათქვამია, რო ცხრა პატარძალმა რეცხა, რეცხა და მაინც - ვერ გარეცხაო (ტაბაკინი).
Source: ძოწენიძე, ქეთევან. ზემოიმერული ლექსიკონი. - თბილისი, განათლება. 1974. – გვ. 466.