იმერეთის მთავარი საწარმოო ვაზის ჯიში, თეთრმარცვლიანი, უხვმოსავლიანი, სოკოვან ავადმყოფობათა შედარებით გამძლე
- ცოლიკაური გვინ მწიფდება და ყინვების მიმართ სუსტ გამძლეობას იჩენს განასხვავებენ ცოლიკაურს ბაზალეთურს და ობჩურს (სხვიტორი); ცოლიკოური თეთრი ყურძნის ჯიშია, მაგარ ღვინოს იძლევა ოქტომბერში ვკრიფავთ (წყალშავი, რგანი, გეზრული, ქვედა საქარა, ტაბაკინი); უღანოთ ჩამოხვედი ცოლიკოურში? (შროშა); ცოლიკაურს
- კონუსისებური ტევანი აქ, მარცვალი საშუალო ზომისაა, რგვალი, იშვიათათ ოვალური, მომწვანო-მოყვითალო ფერის, კანი უხეში აქ, ხორცი - წვნიანი (ბაჯითი); ცოლიკაური გვიან მწიფთება, დიდმოსავლიანია, კაი ღვინო იცის (ქორეთი, სავანე, არგვეთი).
Source: ძოწენიძე, ქეთევან. ზემოიმერული ლექსიკონი. - თბილისი, განათლება. 1974. – გვ. 464.