ქა ქე ქვ ქი ქლ ქმ ქო ქრ ქუ ქფ ქშ
ქად ქათ ქალ ქამ ქან ქარ ქას ქაფ ქაშ ქაჩ ქაც

ქართულა || ქართულა ყურძენი

თეთრყურძნიანი ვაზის ჯიში, საშუალო ზომის მოგრძო მარცვალი აქვს ყვითლად მწიფდება
 
მეტად ტკბილი ყურძენია, მისგან სამუალო სიმაგრის ღვინო დგება. ქართულას მსხვილი თეთრი მარცვალი აქ, მეტად გემრიელია (ბაჯითი); ქართულას დიდი ტევანი აქ, მსხვილი რგვალი მარცვალი, თეთრია, მარა ძაან რო დამწიფთება, მოყვითალო ხთება (ტაბაკინი); ქართულა ყურძენს თხილისებური მოგძო მარცვალი აქ თეთრი, ადრე მწიფდება და გემრიელია, არც ერთი ყურძენი, გარდა კრახუნასი იმაზე ტკბილი არ არის (შროშა).
Source: ძოწენიძე, ქეთევან. ზემოიმერული ლექსიკონი. - თბილისი, განათლება. 1974. – გვ. 400-401.
to main page Top 10FeedbackLogin top of page
© 2008 David A. Mchedlishvili XHTML | CSS Powered by Glossword 1.8.9