საწნახელში ყურძნის წერვის პროცესში ყურძენი რომ შუამდე დავა, მერე ურტყამს ფეხს და წინიდან საწნახლის ბოლომდე მივა ისე, რომ ფსკერამდე დაიყვანს ყურძენს, რათა მარცვლები არ დარჩეს დაუჭყლეტელი
- როცა დეიწემს ყურძენი შუამდის, მერე ფეხს გოუგდეფს: დაკრავს ფეხს და საწნახლის ბოლომდის დეიყვანს რო არ დარჩეს დოუწურავი (ბაჯითი); წურვას დეიწყეფს საწნახლის უკანა თავიდან, წამოვა წინ-წინ, როცა სულ გედივლის და მოვა წინამდი, მიყობა წინიდან, საწნახლის ძირამდი დავა, ე. ი. ფეხს გოუგდეფს, – ფეხს ურტყამს და მარცვალს არ გოუშვეფს დოუჭყლეტელათ (ჩიხა).
Source: ძოწენიძე, ქეთევან. ზემოიმერული ლექსიკონი. - თბილისი, განათლება. 1974. – გვ. 387.