- საკიდელი რძის დასაკვეთია, ასე კეთთება: ღორის ან საქონლის მაჭიკს ჩამწნი, ე. ი. ჩადეფ ღვინოში, ცოტა ოტკას გოურემ და შაბს. 2 კვირეს ჩაწნი, მერე ჩადეფ ბანკაში ღორის ძვალს, პურსა და სიმინდის მარცვალს დაასხამ ყველის ნამწვენს, ამეიღეფ თითო საღვინე ჭიქას, მიცევ რძეს და დოუბნევს (იხ.), დოურემ ხელს, მერე შეიკონება და ამევიყვანთ ყველს (ხვაშითი); ღორს აქ მაჭიკი, მაჭიკს გადავაცლით კანს. რაც დარჩება, დავმწნით ძმარში, შაბში და მდარე ოტკაში, მერე გავახმოფთ. მერე ისევ-ისევ ჩავდეფთ ძმარში და შაბში და მიჩინაში გამოსული მძვალის შერევით იქნება საკიდელი (მოხვა); კაი საკიდელი გვაქ. კაათ შემდგარა ყველი (ღოდორა); საკიდელი ჩავაკეთე (სანახშირე); საკიდელის ქოთანი ქოთანი, რომელშიაც ყველს იყვანენ (ღორეშა); საკიდელის ქოთანს მარტო ყველის ამოსაყვანათ ვხმაროფთ, სხვა რამესთვის ვერ ვიხმართ (იქვე).
Source: ძოწენიძე, ქეთევან. ზემოიმერული ლექსიკონი. - თბილისი, განათლება. 1974. – გვ. 323.