გრძელტარიანი სარცხი, რომლითაც ზევიდან ირეცხება პატარა ქვევრები შიგ ჩაუსვლელად
- საზედაო სარცხელი ასე კეთთება: ბლის ტყავის რამდენიმე ფენაში (ოფიჭოში) გაყრილია გძელი ტარი. ამ ტარს მოკიდეფ ხელს და ჭურს ზეიდან ჩოუსვლელათ რეცხავ (განთიადი); სარცხელი ორნაირია: საზედაო და საქვედაო. საზედაო სარცხელით ჭურს ზეიდან ვრეცხამთ (ქორეთი), საზედაო სარცხლიც გვაქ და საქვედაოც (სავანე).
Source: ძოწენიძე, ქეთევან. ზემოიმერული ლექსიკონი. - თბილისი, განათლება. 1974. – გვ. 319-320.