საქონლის საკვების შესანახავი ნაგებობა, რომელიც შეიძლება მოწნული იყოს, შეიძლება ფიცრულიც, ზოგჯერ კეთდება ზვინქვეშ (ამ მხრივ იგი კორომის მსგავსია.
- საბძელი ხისაც შეიძლება და წკნელისაც (წიფა); საბძელია წკნელისაგან მოწნული კარავი, რომელსაც თავი დახურული აქ ჩალით (ღორეშა, სვერი); ბზეს ინახავენ საბძელში და პურს – ბეღელში (მერჯევი); საბძელი ბოსელს ადგია ზეიდანი და ყრია საკვები (მოხვა); საბძელია ზვინქვემ წკნელით რგვალათ გამორაგული ადგილი, სადაც ფუჩეჩს, სიმიდისა და ლობიოს ნარჩენეფს ყრიან (უჩამეთი, განთიადი).
Source: ძოწენიძე, ქეთევან. ზემოიმერული ლექსიკონი. - თბილისი, განათლება. 1974. – გვ. 317.