ნა ნე ნი ნო ნუ ნწ
ნაა ნაბ ნაგ ნად ნავ ნაზ ნათ ნაი ნაკ ნალ ნამ ნან ნაო ნაპ ნაჟ ნარ ნას ნატ ნაუ ნაფ ნაქ ნაღ ნაყ ნაშ ნაჩ ნაც ნაძ ნაწ ნაჭ ნახ ნაჯ

ნარწყული

წყალდასხმული ჭაჭიდან მიღებული ღვინო, რომელიც სუსტია და ყოველდღიურ სახარჯოდ იხმარება
 
საწნახელში დაასხევენ წყალს ჭაჭაზე, დადუღებამდი გააჩერებენ და გამოვა წყალმაჭარა, რომელსაც ნარწყული ეწოდება (ჩიხა); ნარწყული რო იყო შარშანა, წროულსა შუმს არ აქ იმდონი ძალაი (ხევი); წყალგარეულ, გადაკლერტილ ჭაჭას მივცემთ ქოვრას, დავასხამთ წყალს და ქვია ნარწყული ღვინო (მოხვა).
Source: ძოწენიძე, ქეთევან. ზემოიმერული ლექსიკონი. - თბილისი, განათლება. 1974. – გვ. 282-283.
to main page Top 10FeedbackLogin top of page
© 2008 David A. Mchedlishvili XHTML | CSS Powered by Glossword 1.8.9