წყალდასხმული ჭაჭიდან მიღებული ღვინო, რომელიც სუსტია და ყოველდღიურ სახარჯოდ იხმარება
- საწნახელში დაასხევენ წყალს ჭაჭაზე, დადუღებამდი გააჩერებენ და გამოვა წყალმაჭარა, რომელსაც ნარწყული ეწოდება (ჩიხა); ნარწყული რო იყო შარშანა, წროულსა შუმს არ აქ იმდონი ძალაი (ხევი); წყალგარეულ, გადაკლერტილ ჭაჭას მივცემთ ქოვრას, დავასხამთ წყალს და ქვია ნარწყული ღვინო (მოხვა).
Source: ძოწენიძე, ქეთევან. ზემოიმერული ლექსიკონი. - თბილისი, განათლება. 1974. – გვ. 282-283.