ღვინით სავსე ჯამში ნაკვერჩხლს ჩააგდებენ, რომ ღვინოს ძალა დაეკარგოს და ადვილი სასმელი იყოს. ასეთ ღვინოს დადაღული ჰქვია.
დადაღულ ღვინოს ასმევენ გუნების გამოსაკეთებლად, ვისაც წინა დღის ნამთვრალობა აქვს გამოყოლილი. აგრეთვე ავადმყოფს, ღონის მოსამატებლად.
ხევურეთში სცოდნიათ „არაყის დადაღვა“. არაყში ჩადებენ გახურებულ რკინის ნაჭერს და ამგვარად დაღავენ.
to main page | Top 10 • Feedback • Login | top of page |
© 2008 David A. Mchedlishvili | XHTML | CSS | Powered by Glossword 1.8.9 |