საახალწლო პური; აკეთებდნენ დიასახლისისათვის, ჩვეულებრივი ცომით, რითაც საახალწლო პურს აცხობდნენ... ჯერ გააბრტყელებდნენ ცომს, მერე წინდის ჩხირით ჩხვლეტდნენ, თან ამბობდნენ: „ამდენი კვერცხი, ამდენი წიწილა, ამდენი ვარია, ამდენი კრუხი წლის ბოლომდისაო“, შემდეგ ამ დაჩხვლეტილ ცომზე დააკრავდნენ ცომის წიწილ-კრუხს და ასე გამოაცხობდნენ თონეში.
Source: შატბერაშვილი, გიორგი. თხზულებანი: 4 ტომად. - თბ.: საბჭ. საქართველო, 1970. - 20 სმ. ტ. 4: წერილები; თვალადური ქართულის ჭაშნიკი. - 1975. - 438 გვ.