წა წე წვ წი წკ წო წრ წყ
წაგ წად წაკ წამ წან წას წაფ

წადედება

„ცალხაშას“ გადაზელავენ, თბილ წყალსა და ფქვილს გაურევენ და გაათხელებენ მეორე დღისათვის.

„წადედების“ პროცესს იმერეთში „საფუარის მონელება“ ჰქვია (ნ. ჟღენტის ცნობა), ქიზიყში კი „ხაშის გაახლება“ (ქიზიყ. ლექსიკ.).

 
„ქალო, ხაში წაუდედე თუ ცალხაშაა?“
Source: შატბერაშვილი, გიორგი. თხზულებანი: 4 ტომად. - თბ.: საბჭ. საქართველო, 1970. - 20 სმ. ტ. 4: წერილები; თვალადური ქართულის ჭაშნიკი. - 1975. - 438 გვ.
to main page Top 10FeedbackLogin top of page
© 2008 David A. Mchedlishvili XHTML | CSS Powered by Glossword 1.8.9