ცა ცე ცი ცო ცუ ცხ
ცომ ცოტ ცოც

ცომის შეცოლქმარება

პურის ცომი ზელვის დროს კარგად რომ შეიკვრება და შედედდება, იწელება და ნაწილნაწილ არა წყდება, იტყვიან, ცომი შეცოლქმარდაო.

აგრეთვე: ცომის ზელვის დროს თუ შეატყობენ, რომ ცომი ცოტა მოუვიდათ, იმავე ვარცლში მეორე პატარა ცომს კიდევ მოზელენ, მერენ ორივე ცომს ერთმანეთში გადაზელენ – შეაცოლქმარებენ.

Source: შატბერაშვილი, გიორგი. თხზულებანი: 4 ტომად. - თბ.: საბჭ. საქართველო, 1970. - 20 სმ. ტ. 4: წერილები; თვალადური ქართულის ჭაშნიკი. - 1975. - 438 გვ.
to main page Top 10FeedbackLogin top of page
© 2008 David A. Mchedlishvili XHTML | CSS Powered by Glossword 1.8.9