პატარა გუდა, ტიკჭორა. კეთდება თიკნის ტყავისაგან, სხვა არ გამოდგება. დაკლავენ თიკანს, ჩამოკიდებენ ერთ ფეხზე (უკანა), მეორე უკანას ჩასჭრიან მთელ სიგრძეზე და იწყებენ გატყავებას. ტყავს აგდებენ კირწყალში. ბალანს აცლიან, კარგად გარეცხავენ და გადააბრუნებენ. ფეხებს მაგრად შეკრავენ და გაბერავენ, ჩამოკიდებენ გასაშრობად. ქაცილაშში ასხამენ რძეს, არაყს, აკეთებენ გუდის ყველს. მისი დამზადება სჯობს ზამთარში (მასალები, ტ. 4, ნაწ. 1, გვ. 217-218). ქაცილაშის იყენებდნენ ტყვია-წამლის ჭურჭლადაც
Source: მეგრულ-ქართული ლექსიკონი = Megrelian-Georgian dictionary : [3 ტომად] / ოთარ ქაჯაია ; [სარედ. საბჭო: თ. გამყრელიძე (მთ. რედ.) [და სხვ.]]. - თბილისი : ნეკერი, 2001. - 29 სმ.