ლაზ. ყვალი//ყუ̂ალი ყველი (ნ. მარი). ყველი.
- კვარიას მეჩჷ ნოკვეთჷ ჸვალი
- ყვავს მისცა ნაჭერი ყველი.: ი. ყიფშ., გვ. 175
- ჟირი დერგი ჸვალი
- ორი ხალანი ყველი. : ქხს, 1, გვ. 216
- ჸვალი შეიძლება იყოს: გებჟალია// გებჟალაფირი//გევჟალაფირი — ახალგადაზელილი ყველი, რძე რომ გასდის, ზევიდან პიტნიანი მარილდაყრილი; კაზლა//კაზილა //კაზჷლა ჸვალი — გადაუხარშავი ყველი, ე. წ. იმერული ყველი. შდრ. კაზალა ნაჭერი ყუელი (საბა);
- კიბუჸვალი//კიბჷჸვალი//კიფჸვალი// კიფუალი — გადაუხარშავი ყველი — კბილის ყველი (ს. მაკალ., გვ. 165);
- ოჩოჩე//ჩოჩოშ ჸვალი — ჩოჩოში (იხ.) ჩანადები ყველი; ჸველიერიში ჸვალი — ყველიერის ყველი — ყველიერისათვის
- საგანგებოდ შენახული ყველი; შიბილ(ი) ჸვალი — დაწნული ყველი (სულუგუნი) — ყველს გადახარშავენ და წნავენ;
- ჭალაჸვალი//ჭალავარი ახალშედედებული ყველი; ჭვეჭვერეში//კვეკვერეში ჩვილი, ახლადამოყვანილი ყველი (პ. ჭარ.);
- ჭიორილი ჸვალი — ნასვრეტებიანი ყველი — ახალამოყვანილ ყველს აჩერებენ სითბოში, ის ფუვდება და უჩნდება ნასვრეტები; ჭყინტუ ჸვალი — ჭყინტი ყველი.
Source: მეგრულ-ქართული ლექსიკონი = Megrelian-Georgian dictionary : [3 ტომად] / ოთარ ქაჯაია ; [სარედ. საბჭო: თ. გამყრელიძე (მთ. რედ.) [და სხვ.]]. - თბილისი : ნეკერი, 2001. - 29 სმ..