წა წე წვ წი წკ წლ წმ წო წრ წუ წყ
წაგ წავ წათ წაკ წალ წამ წან წაუ წაფ წაქ წაღ წაწ წახ

წანდილი

  1. კორკოტი, დანაყილი, დაბეგვილი ხორბალი.
  2. მოხარშ. ხორბალი, როცა მკვდრის სულის მოსახსენიებლად არიგებენ, ზედ დაშაქრულ ქიშმიშს მოაყრიან ხოლმე. „მკვდარსაც უურვებდა იმით, რომ ყოველ კვირა კორკოტსა და წანდილს ჰხარშავდა იმის სულის მოსახსენიებლად“ (ილია, „ოთ. ქვრ.“, თ. IV; „– წანდილს ეგენი არ აკეთებენ“ („მებრძ. უღმ.“, 1932 წ., №6–7) იხ. დ.ჩ.–სთან.
    Source: გრიშაშვილი იოსებ, ქალაქური ლექსიკონი: (საარქივო მასალა)/[გამოსაც. მოამზადა რუსუდან კუსრაშვილმა]. – თბ.: სამშობლო, 1997 (სამშობლო). – 304გვ.
to main page Top 10FeedbackLogin top of page
© 2008 David A. Mchedlishvili XHTML | CSS Powered by Glossword 1.8.9