მოხარშ. ხორბალი, როცა მკვდრის სულის მოსახსენიებლად არიგებენ, ზედ დაშაქრულ ქიშმიშს მოაყრიან ხოლმე. „მკვდარსაც უურვებდა იმით, რომ ყოველ კვირა კორკოტსა და წანდილს ჰხარშავდა იმის სულის მოსახსენიებლად“ (ილია, „ოთ. ქვრ.“, თ. IV; „– წანდილს ეგენი არ აკეთებენ“ („მებრძ. უღმ.“, 1932 წ., №6–7) იხ. დ.ჩ.–სთან.
Source: გრიშაშვილი იოსებ, ქალაქური ლექსიკონი: (საარქივო მასალა)/[გამოსაც. მოამზადა რუსუდან კუსრაშვილმა]. – თბ.: სამშობლო, 1997 (სამშობლო). – 304გვ.