E. pancreatinRus. панкреатинL. pancreatinum (ბერძნ. pan ყველა, საყოველთაო, kreas ხორცი) - პანკრეასის ექსტრაქტი, რომლის შემადგენლობაში შედის საჭმლის მომნელებელი ფერმენტების დიდი რაოდენობა. პანკრეატინი ეფექტურია იმ შემთხვევაში, როდესაც ადგილი აქვს ამ ფერმენტების სეკრეციის დეფიციტს ავადმყოფის პანკრეასში.
Source: გოგიჩაძე, გ. სამედიცინო ტერმინოლოგიის ქართულ-ინგლისურ-რუსულ-ლათინური განმარტებითი ლექსიკონი / გ. გოგიჩაძე, ა. გედენიძე, ჯ. ჭუმბურიძე ; [რედ.: ნოდარ ჭიჭინაძე, ალექსანდრე ქორელი]. - თბ. : მერიდიანი, 2009. - 496გვ. ; 20სმ.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 394-395. - ISBN: 978-9941-10-174-8[MFN: 138888]