E. botulism’s clostridiumRus. клостридия ботулизмаL. clostridium botulini (ლათ. botulus ძეხვი) – ბოტულიზმის გამომწვევი ანაერობული ბაქტერია (Clostridium botulinum). ბაქტერია და მისი ტოქსინები აზიანებენ უმთავრესად ცენტრალურ ნერვულ სისტემას. განსაკუთრებით კარგად მრავლდება უჰაერო გარემოში – ხორცის, თევზის, ხილის, ბოსტნეულის, სოკოს და სხვა არასაკმარისად სტერილიზებულ კონსერვებში.
Source: გოგიჩაძე, გ. სამედიცინო ტერმინოლოგიის ქართულ-ინგლისურ-რუსულ-ლათინური განმარტებითი ლექსიკონი / გ. გოგიჩაძე, ა. გედენიძე, ჯ. ჭუმბურიძე ; [რედ.: ნოდარ ჭიჭინაძე, ალექსანდრე ქორელი]. - თბ. : მერიდიანი, 2009. - 496გვ. ; 20სმ.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 394-395. - ISBN: 978-9941-10-174-8[MFN: 138888]