A E L R T X Y

ჭი ჭო ჭრ
ჭია ჭინ ჭიპ

ჭიანჭველამჟავა დუღილი

E. formic acid fermentation
Rus. муравьинокислое брожение
L. ant-acid fermentatio
დამახასიათებელია ენტერობაქტერიების ოჯახის წარმომადგენლებისათვის. ასეთი ტიპის დუღილის საბოლოო პროდუქტია ჭიანჭველამჟავა, თუმცა მასთან ერთად წარმოიქმნება რძემჟავა, ძმარმჟავა და სხვ. პროდუქტებიც.
Source: გოგიჩაძე, გ. სამედიცინო ტერმინოლოგიის ქართულ-ინგლისურ-რუსულ-ლათინური განმარტებითი ლექსიკონი / გ. გოგიჩაძე, ა. გედენიძე, ჯ. ჭუმბურიძე ; [რედ.: ნოდარ ჭიჭინაძე, ალექსანდრე ქორელი]. - თბ. : მერიდიანი, 2009. - 496გვ. ; 20სმ.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 394-395. - ISBN: 978-9941-10-174-8[MFN: 138888]
to main page Top 10FeedbackLogin top of page
© 2008 David A. Mchedlishvili XHTML | CSS Powered by Glossword 1.8.9