რამდენიმე ათეული ფთილის წყობა, დალაგება. See also: ფთილა =ჯავახური ლექსიკონი / გიორგი ზედგინიძე; რედ. ვლადიმერ ზედგინიძე. - თბილისი: საუნჯე: ვაჟა წოწკოლაური, 2014. - 370 გვ.; 22 სმ.
საკალატოზო იარაღი, ორ მხრივ წვეროიანი, გამოიყენება ქვის ზედაპირის მოსასწორებლად და ქვაში ჭრილის ამოსაღებად. =ჯავახური ლექსიკონი / გიორგი ზედგინიძე; რედ. ვლადიმერ ზედგინიძე. - More…
მოხალული ფქვილი (მარცვალს მოხალავენ და დაფქვავენ, ან ფქვილს მოხალავენ), გამოიყენება საჭმელის დასამზადებლად, სახელდახელოდ შეიძლება საჭმელის დამზადება (წყალში გახსნიან და ზეთს ან ერბოს More…
(ჩუნჩხულა) ქუნციდან სხვა სოფელში გათხოვილი ქალი. =ჯავახური ლექსიკონი / გიორგი ზედგინიძე; რედ. ვლადიმერ ზედგინიძე. - თბილისი: საუნჯე: ვაჟა წოწკოლაური, 2014. - 370 გვ.; 22 სმ.
ცხვარი, თხა: უყურო ან ძლიერ მოკლეყურება. =ჯავახური ლექსიკონი / გიორგი ზედგინიძე; რედ. ვლადიმერ ზედგინიძე. - თბილისი: საუნჯე: ვაჟა წოწკოლაური, 2014. - 370 გვ.; 22 სმ.
სახვნელი იარაღის (გუთანი, ჯილღა, კავი) კბილის ბოლო, რომელზეც მხვნელი ფეხს აჭერს, რომ სახვნელი უკეთ ჩავიდეს მიწაში. =ჯავახური ლექსიკონი / გიორგი ზედგინიძე; რედ. ვლადიმერ ზედგინიძე. - More…
საჭმელია, წვნიანი. დაკეპილი ხორცის მცირე გუნდები მზადდება და წყალში იხარშება. =ჯავახური ლექსიკონი / გიორგი ზედგინიძე; რედ. ვლადიმერ ზედგინიძე. - თბილისი: საუნჯე: ვაჟა წოწკოლაური, More…
მხრის თავები. =„ბავშვი ქუქურაზე ეჯვდინა და ვედრით წყალი მოჰქონდა“. See also: ქოქორა =ჯავახური ლექსიკონი / გიორგი ზედგინიძე; რედ. ვლადიმერ ზედგინიძე. - თბილისი: საუნჯე: ვაჟა More…