The National Library of Georgia მთავარი - ბიბლიოთეკის შესახებ - ელ.რესურსები 
NPLG Online Catalogs  | დახმარება | მოგვწერეთ |
 
English   Georgian 
ძიება თემატური კატალოგი ძიების ისტორია  მონაცემთა ბაზის შეცვლა 
თემატური კატალოგი   ხელახალი ძიება დათვალიერება
მონაცემთა ბაზა:NMAT - გაზეთების მატიანე (2006-...) გამოტანის ფორმატი 
ჩანაწერები:238,341

უნივერსალური ათწილადი კლასიფიკაცია

ძირითადი კატეგორიები
გამოყენებითი მეცნიერებანი. ჯანმრთელობის დაცვა. ტექნიკა.  --  6*
ქიმიური ტექნოლოგია. ქიმიური მრეწველობა. მონათესავე დარგები.  --  66*
კვების მრეწველობა ზოგადად. საკვები პროდუქტების წარმოება და დაკონსერვება.  --  664*
შაქრის წარმოება. შაქრიანი საკონდიტრო ნაწარმი. სახამებლის შაქარი, გლუკოზა და ა.შ.  --  664.1*
სახამებელ-ბადაგის წარმოება. სახამებელშემცველი პროდუქტები  --  664.2*
საკვები ცხიმებისა და ზეთების წარმოება. მარგარინი, ცილოვანი ნივთიერებები და ა.შ.  --  664.3*
მინერალური საკვები პროდუქტები. სუფრის მარილი.  --  664.4*
სანელებლები. საკაზმი.  --  664.5*
მარცვეულის გადამუშავების ტექნოლოგია. ფქვილეულის და ბურღულეულის წარმოება, პურის ცხობა.  --  664.6/.7*
საკვები პროდუქტების დაკონსერვების ტექნოლოგია  --  664.8/.9*
ჩანაწერები მოიძებნა 315 ჩანაწერი.  დანარჩენი ჩანაწერები იხილეთ ქვეკატეგორიებში.
  1. როსტიაშვილი, თამარ

    ქართული კვერცხი სინამდვილეში თურქეთიდან და სომხეთიდან შემოდის? / თამარ როსტიაშვილი // ალია. - თბილისი, 2010. - 6-8 თებერვალი. - N13 (2450). - გვ.9[MFN: 57412]

    UDC:  664(479.22)

    ანოტაცია:  საქართველოში კვერცხის იმპორტი სამი ქვეყნიდან ხორციელდება

    პერსონალია:  ნაფეტვარიძე ზურაბ (კვების ექსპერტი); ცომაია თენგიზ ("კოდას" ტექნოლოგი).

    ორგანიზაცია:  "კოდა".

    თემატიკა:  საკვები პროდუქტები.

    საკვანძო სიტყვები:  ადგილობრივი ნაწარმი; დაკეტილი ფაბრიკები; პროდუქტის შენახვა.

     

  1. თელავში სწრაფი კვების ობიექტები არ მოწმდება : ახალი ამბები // ალია. - თბილისი, 2010. - 23-24 თებერვალი. - N20 (2457). - გვ.5[MFN: 57498]

    UDC:  664(479.22)

    პერსონალია:  ნაცვლიშვილი კარლო (თელავის მუნიციპალიტეტის ზედამხედველობის სამსახურის სპეციალისტი).

    გეოგ.დასახელება:  თელავი.

    თემატიკა:  კვების პროდუქტები.

     

  1. როსტიაშვილი, თამარ

    ქართულ ზეთებში - "ქარვასა" და "მზიურში" ქართული არაფერია?! / თამარ როსტიაშვილი // ალია. - თბილისი, 2010. - 20-22 თებერვალი. - N19 (2456). - გვ.8[MFN: 57534]

    UDC:  664(479.22)

    ანოტაცია:  საქართველოში ზეთის წარმოებასთან დაკავშირებით

    პერსონალია:  ნაფეტვარიძე ზურაბ (ექსპერტი); ბუკია თემურ (ზეთის ქარხნის "ქარვის" დირექტორი); თევზაძე გივი (კომპანია "ბათოილის" ბუღალტერი).

    ორგანიზაცია:  "ქარვა.

    თემატიკა:  საკვები პროდუქტები.

    საკვანძო სიტყვები:  ადგილობრივი პროდუქტი; ზეთის ქარხნები; ტექნოლოგია.

     

  1. როსტიაშვილი, თამარ

    დიდი წინასაახალწლო ექსპერიმენტი კიტრის მწნილზე / თამარ როსტიაშვილი // ალია. - თბილისი, 2009. - 15-16 დეკემბერი. - N146 (2431). - გვ.9[MFN: 57575]

    UDC:  664(479.22)

    ანოტაცია:  კიტრის მწნილის დამზადების ტექნოლოგია და საკვებად ვარგისიანობა

    პერსონალია:  დეკანოსიძე გიორგი (მარნეულის საკონსერვო ქარხნის დირექტორი); გიგაური მანანა (ასოციაცია "ელკანის" საზოგადოებასთან ურთიერთობის მენეჯერი); მემარნიშვილი ნუკრი (შპს "ნუგბარის" დირექტორის მრჩეველი).

    ორგანიზაცია:  "ნუგბარი".

    თემატიკა:  საკვები პროდუქტები.

    საკვანძო სიტყვები:  ქართული ბაზარი; მარინადის წარმოება.

     

  1. სილაგაძე, ლევან

    როგორ უნდა აირჩიოთ შოკოლადი, რომ სისხლის კიბო არ დაგემართოთ : ინტერვიუ / ლევან სილაგაძე ; ჩაიწერა თამარ როსტიაშვილმა // ალია. - თბილისი, 2009. - 19-21 დეკემბერი. - N148 (2433). - გვ.13[MFN: 57622]

    UDC:  664(479.22)

    ანოტაცია:  ფალსიფიცირებულ შოკოლადის თაობაზე

    პერსონალია:  სილაგაძე ლევან (კვების ექსპერტი).

    თემატიკა:  საკვები პროდუქტები.

    საკვანძო სიტყვები:  შოკოლადის დამზადება; შემცველი ცხიმები; ფალსიფიკაცია.

     

  1. ყურაშვილი, რამაზ

    საქართველოში შემოტანილი ფქვილი საწამლავებითაა გაჯერებული? : ინტერვიუ / რამაზ ყურაშვილი, ირაკლი გელაშვილი, არკადი მექერიშვილი ; ესაუბრა თამარ როსტიაშვილი // ალია. - თბილისი, 2010. - 27 მარტი-2 აპრილი. - N33 (2470). - გვ.5[MFN: 57695]

    UDC:  664(479.22)

    გელაშვილი, ირაკლიმექერიშვილი (არკადი); 

    ანოტაცია:  ქართულ ბაზარზე შემოტანილი უხარისხო ფქვილის გამო

    პერსონალია:  ყურაშვილი რამაზ (საქართველოს დიაბეტის ცენტრის ხელმძღვანელი); გელაშვილი ირაკლი ("მზეკაბანის" მენეჯერი); მექერიშვილი არკადი ("გლობალ აგროს"მეწისქვილეთა ასოციაციის პრეზიდენტი).

    ორგანიზაცია:  "მზეკაბანი".

    თემატიკა:  საკვები პროდუქტები.

    საკვანძო სიტყვები:  ლაბორატორიული შემოწმება; ფქვილის ხარისხი; ტყვიის შემცველობა; კომპანიები.

     

  1. ანიკაშვილი, მაგდა

    რამდენად საშიშია ბავშვთა კვების პროდუქტები? : ინტერვიუ / მაგდა ანიკაშვილი ; ჩაიწერა თამარ როსტიაშვილმა // ალია. - თბილისი, 2010. - 20-26 მარტი. - N30 (2467). - გვ.3[MFN: 57749]

    UDC:  664(479.22)

    ანოტაცია:  საქართველოში გენმოდიფიცირებული პროდუქტის შემოტანასთან დაკავშირებით

    პერსონალია:  ანიკაშვილი მაგდა (ჯანდაცვის კომიტეტის თავმჯდომარის მოადგილე); სურვილაძე მაია ("ჰუმანას" ექსპერტი); მანაგაძე ლალი ("ჰიპის" კვების ექსპერტი).

    ორგანიზაცია:  "ჰუმანა".

    თემატიკა:  საკვები პროდუქტები.

    საკვანძო სიტყვები:  გენმოდიფიცირებული პროდუქტი; ბავშვის კვება.

     

  1. როსტიაშვილი, თამარ

    რატომ არის საშიში საქართველოში შემოტანილი ხორცის კონსერვები?! / თამარ როსტიაშვილი // ალია. - თბილისი, 2010. - 10-12 აპრილი. - N37 (2474). - გვ.5[MFN: 57779]

    UDC:  664(479.22)

    ანოტაცია:  სასურსათო ქსელში დარღვევების გამო

    პერსონალია:  ნაფეტვარიძე ზურაბ (ექსპერტი სურსათის უსაფრთხოების დარგში).

    თემატიკა:  საკვები პროდუქტები.

    საკვანძო სიტყვები:  იმპორტი; გაყინული ხორცი; რეალიზაცია; კომპანიები; შენახვის ვადა.

     

  1. როსტიაშვილი, თამარ

    "ქარვა" სინამდვილეში ქართული კი არა, უკრაინული ზეთია?! / თამარ როსტიაშვილი // ალია. - თბილისი, 2010. - 6-10 მარტი. - N25 (2462). - გვ.8[MFN: 58000]

    UDC:  664(479.22)

    ანოტაცია:  უკრაინიდან შემოტანილი ზეთისა და მზესუმზირის წარმოებასთან დაკავშირებით

    პერსონალია:  მეზვრიშვილი კაკი (დედოფლისწყაროს რ-ის მაცხოვრებელი); ბუკია თემურ ("ქარვას" დირექტორი).

    გეოგ.დასახელება:  დედოფლისწყარო.

    თემატიკა:  საკვები პროდუქტები.

    საკვანძო სიტყვები:  ზეთის წარმოება; ხელსაყრელი ფასები; გლეხების პრობლემები.

     

  1. როსტიაშვილი, თამარ

    რატომ არ აწერია სამარხვო ტკბილეულს გამოშვების თარიღი და შენახვის ვადა? / თამარ როსტიაშვილი // ალია. - თბილისი, 2010. - 27 თებერვალი - 1 მარტი. - N22 (2459). - გვ.8[MFN: 58067]

    UDC:  664(479.22)

    ანოტაცია:  "ეტიკეტირებისა და მარკირების შესახებ" კანონის დარღვევა სამარხვო ტკბილეულობის ნაწარმზე

    პერსონალია:  ჭაქვაძე დავით ("კომპანია "ტკბილი ქვეყნის" წარმოების უფროსი); კვარაცხელია თემურ ("ეკო-სტარის" დამფუძნებლის თანაშემწე); ცხოვრებაშვილი თენგიზ ("ჩაროზის" ხელმძღვანელი); ქასრაშვილი მზია (მომხმარებელთა და მცირე მეწარმეთა უფლებების დაცვის ორგანიზაციის იურისტი).

    ორგანიზაცია:  "ტკბილი ქვეყანა"; "ჩაროზი"; "ეკო-ფუდი"; "ეკო-სტარი"; "კონდი".

    თემატიკა:  საკვები პროდუქტები.

    საკვანძო სიტყვები:  შენახვის ვადა; პროდუქტის ვარგისიანობა; ეტიკეტი; კანონდარღვევა.

     

 


გვერდები:  «« პირველი  « წინა  | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |  შემდეგი »  ბოლო »»