The National Library of Georgia მთავარი - ბიბლიოთეკის შესახებ - ელ.რესურსები 
NPLG Online Catalogs  | დახმარება | მოგვწერეთ |
 
English   Georgian 
ძიება თემატური კატალოგი ძიების ისტორია  მონაცემთა ბაზის შეცვლა 
თემატური კატალოგი   ხელახალი ძიება დათვალიერება
მონაცემთა ბაზა:JMAT - ჟურნალების მატიანე (2007-...) გამოტანის ფორმატი 
ჩანაწერები:185,769

უნივერსალური ათწილადი კლასიფიკაცია

ძირითადი კატეგორიები
გამოყენებითი მეცნიერებანი. ჯანმრთელობის დაცვა. ტექნიკა.  --  6*
ქიმიური ტექნოლოგია. ქიმიური მრეწველობა. მონათესავე დარგები.  --  66*
მიკრობიოლოგიური წარმოება. დუღილის წარმოება. სასმელების (ალკოჰოლური, უალკოჰოლო და ნახევრადალკოჰოლური) წარმოება. საგემოვნო პროდუქტების წარმოება.  --  663*
სასმელების ძირითადი კომპონენტების წარმოება. ხილეულის და ბოსტნეულის წვენები. სიროფები. ლიქიორები. უალკოჰოლო სასმელები.  --  663.8*
ჩანაწერები მოიძებნა 51 ჩანაწერი.
  1. ნაბეღლავის საბადო გაიყიდა : ახალი ამბები // თბილისური უწყებანი. - თბ., 2007. - სექტემბერი. - N9. - გვ.4[MFN: 4014]

    UDC:  663.8

    თემატიკა:  მინერალური წყლები.

     

  1. მიროტაძე, მაია

    მსოფლიოში ყველაზე პოპულარული სასმელები : ნაწილი 3 / მაია მიროტაძე // აგროინფო. - თბ., 2008. - ISSN 1512-4134. - აპრილი. - N4 (18). - გვ.21-23[MFN: 10364]

    UDC:  663.8

    ანოტაცია:  რეცეპტები

    თემატიკა:  სასმელების წარმოება.

    საკვანძო სიტყვები:  მორსი; წვენები; კოქტეილები; ლუდის სახეები.

     

  1. გოგნიაშვილი, მზია

    "ლაღიძის წყლებში" გაჩენილ ხანძარს ტიციან ტაბიძე და ვალერიან გაფრინდაშვილი შიშველი ხელებით აქრობდნენ : სულისმოსათქმელი წყარო თბილისელებისათვის : ქალაქის ხიბლი / მზია გოგნიაშვილი // სარკე. - თბ., 2009. - 18-24 თებერვალი. - N7(572). - გვ.29[MFN: 24882]

    UDC:  663.8(479.22.111)

    მოხსენიებული პირები:  ლაღიძე მიტროფანე (სიროფისა და ლიმონათის ქარხნის დამაარსებელი); კვანტალიანი ("ლაღიძის წყლების" დირექტორი 1976-1988 წლებში); ნიშნიანიძე გიზო (პოეტი); ბოლქვაძე რუსუდან (მსახიობი); ამაღლობელი რატი (პოეტი).

    გეოგ.დასახელება:  თბილისი.

    თემატიკა:  ხილეულის და ბოსტნეულის წვენები.

    საკვანძო სიტყვები:  გამაგრილებელი სასმელი.

     

  1. ლიმონათის გემო : ის, რაც ვიცით და არ ვიცით : ცხოვრების ჯანსაღი წესი // ავერსი. - თბ., 2008. - N6(46). - გვ.54-56[MFN: 29528]

    UDC:  61 + 663.8

    თემატიკა:  მედიცინა; უალკოჰოლო სასმელები.

     

  1. ახალაშვილი, ნათია

    18 საფეხურით ქვევით : დავა "ლაღიძის წყლების" გამო / ნათია ახალაშვილი // ლიბერალი. - თბილისი, 2009. - ISSN 1987-7528. - 1-14 ივლისი. - N4. - გვ.62-63[MFN: 33786]

    UDC:  34 + 663.8 + 338.242.025.88](479.22)

    სრული ტექსტი

    ანოტაცია:  საფირმო მაღაზია "ლაღიძის წყლების" უკანონო გასხვისების შესახებ

    მოხსენიებული პირები:  ლაღიძე თორნიკე (სააქციო საზოგადოება "ლაღიძის წყლების" დირექტორი); ხავთასი ივანე (საფირმო მაღაზიის მეპატრონე); ორაგველიძე ქეთევან (ეკონომიკის სამინისტროს სახელშეკრულებო ვალდებულებათა მონიტორინგის დეპარტამენტის მთავარი სპეციალისტი); მახათაძე ირმა (ადვოკატი); ჯანაშია ეკა (ეკონომიკის განვითარების სამინისტროს პრესსამსახურის უფროსი).

    თემატიკა:  სამართალი; ბიზნესსაქმიანობა; უალკოჰოლო სასმელები.

    საკვანძო სიტყვები:  ხელშეკრულება; პირობების დარღვევა; საქალაქო სასამართლო; პრივატიზაცია.

     

  1. ქუთათელაძე, ლ.

    ციტრუსის ნაყენის მიღების უნარჩენო ტექნოლოგია / ლ. ქუთათელაძე, ლ. ეჯიბია // საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე. - თბილისი, 2008. - ISSN 1512-2743. - ოქტომბერი. - N22. - გვ.194-195. - რეზ. რუს. და ინგლ. ენ.[MFN: 37679]

    UDC:  663.8

    ეჯიბია, ლ.

    ანოტაცია:  ციტრუსის ნაყენის დამზადება

    თემატიკა:  ხილის წვენები.

    საკვანძო სიტყვები:  ციტრუსის წვენი; ქიმიური მაჩვენებელი; ტექნოლოგიური რეჟიმი; არომატიზატორები.

     

  1. ქუთათელაძე, ლ.

    ფერმენტული პრეპარატების გამოყენება ხილ-კენკროვანთა წვენების წარმოებაში / ლ. ქუთათელაძე // საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე. - თბილისი, 2008. - ISSN 1512-2743. - ოქტომბერი. - N22. - გვ.196-197. - რეზ. რუს. და ინგლ. ენ.[MFN: 37680]

    UDC:  663.8

    თემატიკა:  ხილის წვენები.

    საკვანძო სიტყვები:  არომატი; გამჭვირვალობა; სტაბილურობა.

     

  1. ალხანიშვილი, ნ.

    ხილის შრობისათვის მომზადების პროცესის ოპტიმიზაცია / ნ. ალხანიშვილი // საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე. - თბილისი, 2008. - ISSN 1512-2743. - ოქტომბერი. - N22. - გვ.198-199. - რეზ. რუს. და ინგლ. ენ.[MFN: 37682]

    UDC:  663.8

    თემატიკა:  ხილის წვენების ტექნოლოგია.

     

  1. ტოტოჩავა, ხ.

    აქტინიდიაზე დამზადებული კომპოზიცია უალკოჰოლო მატონიზებელი სასმელებისათვის / ხ. ტოტოჩავა, ზ. ძნელაძე // მოამბე / საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია. - თბილისი, 2009. - ISSN 1512-2743. - მარტი. - N23. - გვ.184-187. - რეზ. რუს. და ინგლ. ენ.[MFN: 38166]

    UDC:  663.8

    ძნელაძე, ზ.

    ბიბლიოგრაფია:  გვ.187

    ანოტაცია:  აქტინიდიის (კივი) ნაყოფის გამოკვლევა

    თემატიკა:  უალკოჰოლო სასმელებს წარმოება.

    საკვანძო სიტყვები:  საგემოვნო თვისებები; ბიოაქტიური ნივთიერებები.

     

  1. შაფათავა, ზ.

    ვაშლის წვენის ფალსიფიკაციის დადგენა საბაზისო მონაცემების გათვალისწინებით / ზ. შაფათავა, კ. ძერია, მ. ვიბლიანი, მ. მახათაძე, ა. მაჩაბერიძე // მოამბე / საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემია. - თბილისი, 2009. - ISSN 1512-2743. - მარტი. - N23. - გვ.194-198. - რეზ. რუს. და ინგლ. ენ.[MFN: 38172]

    UDC:  663.81

    ძერია, კ.ვიბლიანი, მ.მახათაძე, მ.მაჩაბერიძე, ა.

    ბიბლიოგრაფია:  გვ.198

    ანოტაცია:  ხილის წვენის ფალსიფიკაციის საკითხი

    თემატიკა:  ხილის წვენები; ფალსიფიცირებული პროდუქცია.

    საკვანძო სიტყვები:  ვაშლის წვენი; მაკროელემენტების შემცველობა; ნაცრის შემცველობა; ტიტრული მჟავიანობა.

     

 


გვერდები:  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |  შემდეგი »