The National Library of Georgia მთავარი - ბიბლიოთეკის შესახებ - ელ.რესურსები 
NPLG Online Catalogs  | დახმარება | მოგვწერეთ |
 
English   Georgian 
ძიება თემატური კატალოგი ძიების ისტორია  მონაცემთა ბაზის შეცვლა 
თემატური კატალოგი   ხელახალი ძიება დათვალიერება
მონაცემთა ბაზა:JMAT - ჟურნალების მატიანე (2007-...) გამოტანის ფორმატი 
ჩანაწერები:185,769

უნივერსალური ათწილადი კლასიფიკაცია

ძირითადი კატეგორიები
გამოყენებითი მეცნიერებანი. ჯანმრთელობის დაცვა. ტექნიკა.  --  6*
სოფლის მეურნეობა. სატყეო მეურნეობა. ველური ბუნების ექსპლუატაცია (ნადირობა. თევზჭერა და სხვა).  --  63*
მეცხოველეობისა და ნანადირევი პროდუქტები.  --  637*
ყველი და ყველის ტექნოლოგია.  --  637.3*
ჩანაწერები მოიძებნა 16 ჩანაწერი.
  1. ცხვედაძე, ზ.

    სიახლე ყველის დამზადების ტექნოლოგიებში / ზ. ცხვედაძე, ვ. ღლიღვაშვილი // აგრარულ მეცნიერებათა პრობლემები : სამეცნიერო შრომათა კრებული / საქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამინისტრო; საქართველოს სახელმწიფო სასოფლო სამეურნეო უნივერსიტეტი. - თბ., 2007. - ISSN 1512-200X. - NXXXXI. - გვ.146-147. - რეზიუმე რუსულ და ინგლისურ ენაზე[MFN: 22671]

    UDC:  664 + 637.3

    ღლიღვაშვილი, ვ.

    ბიბლიოგრაფია:  გვ. 147

    ანოტაცია:  ცხვრის ყველის ანალოგი

    თემატიკა:  კვების მრეწველობა; ყველი და ყველის ტექნოლოგია.

     

  1. Басиладзе, Г.

    Изучениесыроприготности молока коров кавказской бурой и черно-пестрой пород / Г. Басиладзе, Н. Кумсишвили // აგრარულ მეცნიერებათა პრობლემები : სამეცნიერო შრომათა კრებული / საქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამინისტრო; საქართველოს სახელმწიფო სასოფლო სამეურნეო უნივერსიტეტი. - თბ., 2007. - ISSN 1512-200X. - NXXXXI. - გვ.193-196. - რეზიუმე ქართულ და ინგლისურ ენაზე[MFN: 22781]

    UDC:  636 + 637.3

    Кумсишвили, Н.

    ბიბლიოგრაფია:  გვ. 196

    თემატიკა:  მეცხოველეობა; ყველის ტექნოლოგიები.

     

  1. Басиладзе, Г.

    Качество Грузинского сыра, получаемого от молока коров, выпасаемых на альпийских пастбищах южного нагорья Грузии / Г. Басиладзе // საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე. - თბილისი, 2009. - ISSN 1512-2743. - მარტი. - N23. - გვ.201-203. - რეზ. ქართ. და ინგლ. ენ.[MFN: 38178]

    UDC:  637.33

    ბიბლიოგრაფია:  გვ.203

    ანოტაცია:  საქართველოს სამხრეთ მთიანეთის ალპურ საძოვრებზე გაძოვებული ძროხის რძიდან წარმოებული ქართული ყველის ხარისხი

    თემატიკა:  ყველის წარმოება.

     

  1. ბასილაძე, გ.

    შებოლვის პროცესის გავლენა ზოგიერთი ორგანული ნაერთის შემცველობაზე სულგუნში : ზოოტექნიკა და ვეტერინარია / გ. ბასილაძე, ც. ხოშტარია, მ. დოლიძე // აგრარული მეცნიერების პრობლემები : სამეცნიერო შრომათა კრებული / საქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამინისტრო; საქართველოს სახელმწიფო აგრარული უნივერსიტეტი. - თბილისი, 2009. - ISSN 1987-6599. - ტ. 2, N1(46). - გვ.120-122. - რეზ. რუს. და ინგლ. ენ.[MFN: 47325]

    UDC:  637.3

    ხოშტარია, ც.დოლიძე, მ.

    ბიბლიოგრაფია:  გვ. 122

    ანოტაცია:  ნედლ და შებოლილ სულგუნში ორგანული ნაერთების რაოდენობრივი და თვისებითი ანალიზი და მათი განაწილება შებოლილი სულგნის სხვადასხვა სიღრმეში

    თემატიკა:  ყველი და ყველის ტექნოლოგია.

    საკვანძო სიტყვები:  კვამლის კომპონენეტები; ფენოლური ნაერთები; ორგანული მჟავები; აქროლადი მჟავები; ექსტრაქცია; ცხიმის შემცველობა.

     

  1. ბასილაძე, გ.

    მძიმე ლითონების შემცველობის გავლენა ქართული ყველის ხარისხზე : ზოოტექნიკა და ვეტერინარია / გ. ბასილაძე, ე. კალანდია // აგრარული მეცნიერების პრობლემები : სამეცნიერო შრომათა კრებული / საქართველოს განათლებისა და მეცნიერების სამინისტრო; საქართველოს სახელმწიფო აგრარული უნივერსიტეტი. - თბილისი, 2009. - ISSN 1987-6599. - ტ. 2, N2(47). - გვ.116-118. - რეზ. რუს. და ინგლ. ენ.[MFN: 50328]

    UDC:  637.3(479.22)

    კალანდია, ე.

    ბიბლიოგრაფია:  გვ. 118

    გეოგ.დასახელება:  ქვემო ქართლი; დმანისი; მაშავერა; ბოლნისი; ჯავშანიანი.

    თემატიკა:  ყველის ტექნოლოგია.

    საკვანძო სიტყვები:  ცხიმის შემცველობა; მჟავიანობა; ტენიანობა; სპილენძი; თუთია; ტყვია.

     

  1. მიქაძე, ანა

    ქართული ყველის სახლი : ინტერვიუ / ანა მიქაძე // ტაბულა. - თბილისი, 2010. - ISSN 1987-8931. - 1-7 ნოემბერი. - N30. - გვ.70[MFN: 62942]

    UDC:  637.3(479.22)

    ანოტაცია:  ქართული ყველის მრავალსახეობა

    გეოგ.დასახელება:  თბილისი; წინანდალი.

    თემატიკა:  ყველის ტექნოლოგია.

    საკვანძო სიტყვები:  ყველის მრავალსახეობა; ხარისხიანი პროდუქტი.

     

  1. თევზაძე, მარიტა

    აღმოაჩინე ქართული ყველი = Discover Georgian Cheese / მარიტა თევზაძე // ჯორჯიან ეარვეისი : საბორტო ჟურნალი. - თბილისი, 2010-2011. - ISSN 1512-3758. - ზამთარი. - N6(22). - გვ.24-32. - პარალელური ტექსტი ინგლ. და რუს. ენ.[MFN: 82590]

    UDC:  637.3(479.22)

    ანოტაცია:  ყველის ნაირსახეობების მიმოხილვა

    მოხსენიებული პირები:  მიქაძე ანა (ფილოლოგი); ტრემპლე მანანა; კუნჭულია ნინო.

    თემატიკა:  ყველის ტექნოლოგია.

    საკვანძო სიტყვები:  ყველის ისტორია.

     

  1. მრავალფეროვანი ქართული ყველი : [ყველის ფესტივალი კახეთში] // ახალი აგრარული საქართველო : სამეცნიერო-საინფორმაციო ჟურნალი. - თბილისი, 2012. - ISSN 1987-8729. - მაისი. - N5(13). - გვ.9-10. - დამზადებულია საქართველოში[MFN: 114729]

    UDC:  637.3

    თემატიკა:  ყველი და ყველის ტექნოლოგია.

    საკვანძო სიტყვები:  ყველის სახეები; დამზადების წესები.

     

  1. ჭელიძე, ირა

    მოგიტეხავ ყველსა = I'll just get you some cheese / ირა ჭელიძე // მუდმივი კავშირის სამყარო. - თბილისი, 2013. - N1(57). - გვ.42-48. - ტექსტი ქართ. და ინგლ. ენ.[MFN: 133249]

    UDC:  637.3(479.22) + 39(=353.1)

    ანოტაცია:  ყველის წარმოების ისტორია და მისი მრავალსახეობა საქართველოში

    მოხსენიებული პირები:  მიქაძე-ჩიკვაიძე ანა.

    თემატიკა:  ყველის წარმოება; ეთნოგრაფია.

    საკვანძო სიტყვები:  ძველი რეცეპტები.

     

  1. თევზაძე, მარიტა

    შვეიცარიული ყველი / მარიტა თევზაძე // ჯორჯიან ეარვეისი : საბორტო ჟურნალი. - თბილისი, 2013. - ISSN 1512-3758. - გაზაფხული. - N1(35). - გვ.28-32[MFN: 136558]

    UDC:  637.3(494)

    შინაარსი:  პოპულარული ყველის სახეობები; ყველი და ღვინო

    თემატიკა:  ყველის წარმოება.

    საკვანძო სიტყვები:  ყველის ექსპორტი; პოპულარობა; ხარისხი; "ემენტალი".

     

 


გვერდები:  | 1 | 2 |  შემდეგი »