The National Library of Georgia მთავარი - ბიბლიოთეკის შესახებ - ელ.რესურსები 
NPLG Online Catalogs  | დახმარება | მოგვწერეთ |
 
English   Georgian 
ძიება თემატური კატალოგი ძიების ისტორია  მონაცემთა ბაზის შეცვლა 
თემატური კატალოგი   ხელახალი ძიება დათვალიერება
მონაცემთა ბაზა:DIS - ეროვნული დისერტაციები და ავტორეფერატები გამოტანის ფორმატი 
ჩანაწერები:66,523

უნივერსალური ათწილადი კლასიფიკაცია

ძირითადი კატეგორიები
გამოყენებითი მეცნიერებანი. ჯანმრთელობის დაცვა. ტექნიკა.  --  6*
ქიმიური ტექნოლოგია. ქიმიური მრეწველობა. მონათესავე დარგები.  --  66*
კვების მრეწველობა ზოგადად. საკვები პროდუქტების წარმოება და დაკონსერვება.  --  664*
შაქრის წარმოება. შაქრიანი საკონდიტრო ნაწარმი. სახამებლის შაქარი, გლუკოზა და ა.შ.  --  664.1*
სახამებელ-ბადაგის წარმოება. სახამებელშემცველი პროდუქტები  --  664.2*
საკვები ცხიმებისა და ზეთების წარმოება. მარგარინი, ცილოვანი ნივთიერებები და ა.შ.  --  664.3*
მინერალური საკვები პროდუქტები. სუფრის მარილი.  --  664.4*
სანელებლები. საკაზმი.  --  664.5*
მარცვეულის გადამუშავების ტექნოლოგია. ფქვილეულის და ბურღულეულის წარმოება, პურის ცხობა.  --  664.6/.7*
საკვები პროდუქტების დაკონსერვების ტექნოლოგია  --  664.8/.9*
ჩანაწერები მოიძებნა 162 ჩანაწერი.  დანარჩენი ჩანაწერები იხილეთ ქვეკატეგორიებში.
  1. Рейф, Юрий Дмитриевич

    Исследование процесса эксгаустирования инфракрасным излучением консервов в стеклянной таре : Дис... канд. техн. наук 05.18.13 / Рейф Юрий Дмитриевич ; Укр. науч.-исслед. ин-т консерв. пром.-сти. - Одесса, 1979. - 222 c. : табл. ил.. - Библиогр.: с. 143-159[MFN: 45195]

    UDC: 664.8.03

    თემატიკა:
    - საკვები პროდუქტების ექსჰაუსტირება;

    D 16.823 - საარქივო ფონდი

     

    * Double: Исследование процесса эксгаустирования инфракрасным излучением консервов в стеклянной таре

     

  1. Санадзе, А.Д.

    Исследование влияния жесткости режима стерилизации компотов из косточковых плодов на биохимические показатели качества продукции : Дис... канд. техн. наук / А.Д. Санадзе ; Науч. рук.: Мосиашвили Г.И., Цулукидзе Л.А. ; М-во высш. и средн. спец. образ. ГССР, ГПИ. - Тб., 1978. - 167 с. : табл., рис.. - Библиогр.: с. 131-139[MFN: 45255]

    UDC: 664.854.8 + 664.8:036.26

    თემატიკა:
    - კომპოტის სტერილიზაცია; ხილის დაკონსერვება;

    D 16.839 - საარქივო ფონდი

     

    * Double: Исследование влияния жесткости режима стерилизации компотов из косточковых плодов на биохимические показатели качества продукции

     

  1. Хатиашвили, Ш.М.

    Исследование хранения и консервирования плодов Грузии ионизирующей радиацией : Дис... докт. техн. наук / Хатиашвили Ш.М. ; Груз. с.-х. ин-т, каф. Хранения и технологии С/Х продуктов. - Тб., 1969. - 421 с. : табл., ил.. - Библиогр.: с. 329-356[MFN: 45347]

    UDC: 664.85

    თემატიკა:
    - ხილის შენახვა და კონსერვირება;

    D 16.922 - საარქივო ფონდი

     

    * Double: Исследование хранения и консервирования плодов Грузии ионизирующей радиацией

     

  1. Шанидзе, Георгий Григорьевич

    Исследование влияния физических методов обработки мезги на выход и качества соков из черешни и вишни : Дис... канд. техн. наук / Шанидзе Георгий Григорьевич ; Науч. рук. Ш. М. Хатиашвили ; МСХ СССР, Груз. с.-х. ин-т. - Тб., 1978. - 156 с. : ил.. - Библиогр.: с. 145-156[MFN: 45403]

    UDC: 664.81

    თემატიკა:
    - ხილის წვენების ტექნოლოგია;

    D 16.997 - საარქივო ფონდი

     

    * Double: Исследование влияния физических методов обработки мезги на выход и качества соков из черешни и вишни

     

  1. Хецуриани, К.Г.

    Антисептическое действие сорбиновой кислоты на эпифитную и остаточную микрофлору плодово-овощных консервов : Дис... канд. биол. наук / К.Г. Хецуриани ; Науч. рук. Мегрелидзе Г.И. ; М-во с.-х. СССР, Груз. с.-х. ин-т. - Тб., 1969. - 153 с. : табл., рис.. - Библиогр.: с. 143-153[MFN: 45421]

    UDC: 664.84/85.035.7

    თემატიკა:
    - ხილ-ბოსტნეულის კონსერვირება ანტისეპტიკებით;

    D 16.934 - საარქივო ფონდი

     

    * Double: Антисептическое действие сорбиновой кислоты на эпифитную и остаточную микрофлору плодово-овощных консервов

     

  1. Кордзая, Натела Ревазовна

    Формирование качества хлеба из цельного зерна пшеницы с включением корнеплодных овощей : Автореф... канд. техн. наук 05.18.15 / Кордзая Натела Ревазовна ; Науч. рук. Мардар Марина Ромиковна ; Киевский нац. торгово-экономический ун-т. - Киев, 2011. - 20 с. : ил.. - На укр. яз.. - Аннотация на укр., рус. и англ. яз.. - Библиогр.: с. 15-16. - 100 экз.[MFN: 45677]

    UDC: 664.661

    TA 4.417 - საარქივო ფონდი

     

    * Double: Формирование качества хлеба из цельного зерна пшеницы с включением корнеплодных овощей

     

  1. Вахтангишвили, Дж.И. (Джемал Исакович)

    Разработка технологии производства кровяной муки с использованием тепловой вибрационной коагуляции крови : Диссертация на соиск. учен. степ. канд. техн. наук : 05.18.04 / Дж.И. Вахтангишвили. - Тбилиси, 1985. - 154с.. - Дис. утв. 04.06.1986[MFN: 47228]

    UDC: 664

    არ არის საქართველოს ეროვნულ ბიბლიოთეკაში

     

    * Double: Разработка технологии производства кровяной муки с использованием тепловой вибрационной коагуляции крови

     

  1. Бакуридзе, Т.А. (Теймураз Асланович)

    Разработка технологии производства высокобелковой муки : Диссертация на соискание ученой степени канд. техн. наук : 05.18.02 / Т.А. Бакуридзе ; Одесск. технол. ин-т. - Одесса, 1986. - 204с. : ил.. - Дис. утв. 03.12.1986[MFN: 47431]

    UDC: 664.748

    Одесский технологический институт

    არ არის საქართველოს ეროვნულ ბიბლიოთეკაში

     

    * Double: Разработка технологии производства высокобелковой муки

     

  1. ბანცაძე, არჩილ

    მცენარეული ნედლეულის საექსტრაქციო პერიოდული ქმედების აპარატის დამუშავება : დის... დოქტ. აკად. ხარის. / არჩილ ბანცაძე ; სამეცნ. ხელმძღვ. ჯაფარიძე ზურაბ ; რეცენ.: მელქაძე რევაზ, გუგულაშვილი გივი ; საქ. ტექნ. უნ-ტი, სატრანსპ. და მანქანათმშ. ფაკ-ტი. - თბ., 2013. - 107 გვ. : ილ.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 102-107[MFN: 48096]

    UDC: 664.03

    თემატიკა:
    - მცენარეული ნედლეულის ექსტრაქცია;

    D 17.757 - საარქივო ფონდი

     

    * Double: მცენარეული ნედლეულის საექსტრაქციო პერიოდული ქმედების აპარატის დამუშავება

     

  1. Дашниани, Н.Н.

    Материалы к изучению С-витаминной активности квашенных овощей : Автореф. дис. на соискание учен. степ. канд. мед. наук / Ассистент каф. общей гигиены Н.Н. Дашниани ; Тбил. гос. мед. ин-т. - Тбилиси : Тип. АН ГССР, 1949. - 12 с. ; 22 см.см.. - На правах рукописи. - 100 экз.[MFN: 48374]

    UDC: 612.392.01(043) + 664.843.4.031

    Тбилисский государственный медицинский институт

    P 614/1949 - საარქივო ფონდი

     

    * Double: Материалы к изучению С-витаминной активности квашенных овощей
    + Source
    Дашниани, Н. Н.
    Материалы к изучению С-витаминной активности квашенных овощей: Автореф. лис. на соискание учен. степ. канд. мед. наук / Ассистент каф. общей гигиены Н. Н. Дашниани; Тбил. гос. мед. ин-т. - Тб.: Тип. АН ГССР, 1949. - 12 с.; 22 см. - На правах рукописи. - 100 экз. - [Б. ц.]
    1. Овощи - Витамины
    P614/1949

     

 


გვერდები:  «« პირველი  « წინა  | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |  შემდეგი »