მონაცემთა ბაზა: | DIS - ეროვნული დისერტაციები და ავტორეფერატები |
გამოტანის ფორმატი
|
ჩანაწერები: | 66,523 |
უნივერსალური ათწილადი კლასიფიკაცია
|
ჩანაწერები |
|
მოიძებნა 361 ჩანაწერი. |
-
აპლაკოვი, ვარლამ
ლიზინის ბიოსინთეზი და ტრანსფორმაცია ბუნებრივი სპირტული დუღილისა და ღვინის შამპანიზაციის დროს : დის... ბიოლ. მეცნ. კანდ. 03.00.23 / სამეც. ხელმძღვ.: ე. კირთაძე ; საქ. მეცნ. აკად., ს. დურმიშიძის სახ. ბიოქიმ. და ბიტექნოლ. ინ-ტი. - თბ., 2001. - 135გვ. : ცხრ. ; 29სმ.см.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 118-135. - [5ლ.][MFN: 24815] UDC: 577.112.385.4 + 663.252.4 თემატიკა: - ბიოტექნოლოგია;
D 3.070 - საარქივო ფონდი
* Double: ლიზინის ბიოსინთეზი და ტრანსფორმაცია ბუნებრივი სპირტული დუღილისა და ღვინის შამპანიზაციის დროს
-
ქიტიაშვილი, ელენე
ალკალოიდების შესწავლა თაფლსა და მისგან მიღებულ სასმელებში და მისი გავლენა პროდუქციის ხარისხზე : დის...ტექ. მეცნ. კანდ. 05.18.07 / სამეცნ. ხელმძღ.: ლ. მუჯირი ; საქ. ს/მ მეცნ. აკად., მებაღ. მევენახ. და მეღვინ. ს/კ ინ-ტი. - თბ., 2001. - 149გვ. : ნახ. ; 30სმсм.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 119-130. - [5ლ.][MFN: 25159] UDC: 638.16 + 638.1 + 663.5 + 547.94 + 663.2 თემატიკა: - ალკოჰოლიანი და უალკოჰოლო კვების პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგია;
D 3.270 - საარქივო ფონდი
* Double: ალკალოიდების შესწავლა თაფლსა და მისგან მიღებულ სასმელებში და მისი გავლენა პროდუქციის ხარისხზე
-
ღლონტი, თეიმურაზ
საკონიაკე სპირტის მიღებისა და მომინანქრებულ ავზში დავარგების სრულყოფის ფიზიკურ-ქიმიური და ტექნოლოგიური საფუძვლები : დის...ტექნ. მეცნ. დოქტ. 05.18.07 ; საქ. ს/მ მეცნ. აკად.-ის მებაღ., მევენახ. და მეღვინ. სამეცნ.-კვლევ. ინ-ტი. - თბ., 2002. - 413გვ. ; 28სმсм.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 289-314. - დანართი: გვ. 317-413. - [10ლ.][MFN: 25262] UDC: 663.241 + 663.5 თემატიკა: - ალკოჰოლიანი და უალკოჰოლო კვების პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგია;
D 3.370 - საარქივო ფონდი
* Double: საკონიაკე სპირტის მიღებისა და მომინანქრებულ ავზში დავარგების სრულყოფის ფიზიკურ-ქიმიური და ტექნოლოგიური საფუძვლები
-
მშვენიერაძე, ქეთევან
სუფრის თეთრი ღვინის ფიზიკო-ქიმიური და ბიოქიმიური თავისებურებანი ნიადაგურ პირობებთან დაკავშირებით : დის... სოფლ. მეურნ. მეცნ. კანდ. 06.01.15 / სამეც. ხელმძღვ.: თ. თ. ურუშაძე, ფ. დ. მაჭავარიანი ; საქ. სახელმწ. აგრარ. უნ-ტი. - თბ., 2001. - 131გვ. : ცხრ. ; 29სმ.см.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 121-131. - [5ლ.][MFN: 25307] UDC: 631.41 + 663.221 + 631.95 + 634.8 თემატიკა: - აგროეკოლოგია;
D 3.405 - საარქივო ფონდი
* Double: სუფრის თეთრი ღვინის ფიზიკო-ქიმიური და ბიოქიმიური თავისებურებანი ნიადაგურ პირობებთან დაკავშირებით
-
ერაძე, ნინო
მუხის მერქნის ლიგნინის ჟანგვითი გარდაქმნის პროდუქტების იდენტიფიკაცია ქართული საკონიაკე (საბრენდე) სპირტებიდან და მათი ნატურალობის ზოგიერთი ინდექსის დადგენა : დის... ტექნ. მეცნ. კანდ. 05.18.07 / სამეც. ხელმძღვ.: მ. ბეჟუაშვილი ; საქ. ს/მ მეცნ. აკად. მებაღ., მევენ. და მეღვინ. ს/კ ინ-ტი. - [ად. ა.], 2001. - 116გვ. : ნახ., ცხრ. ; 29სმ.см.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 105-116. - დანართი. - [5ლ.][MFN: 25310] UDC: 663.241 + 663.51 + 663.53 თემატიკა: - ალკოჰოლიანი და უალკოჰოლო კვების პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგია;
D 3.408 - საარქივო ფონდი
* Double: მუხის მერქნის ლიგნინის ჟანგვითი გარდაქმნის პროდუქტების იდენტიფიკაცია ქართული საკონიაკე (საბრენდე) სპირტებიდან და მათი ნატურალობის ზოგიერთი ინდექსის დადგენა
-
ქიზიყურაშვილი, ნიკოლოზ
იზოლეიცინის, არგინინისა და ჰისტიდინის გარდაქმნა ღვინის შამპანიზაციის პროცესში : დის... ბიოლ. მეცნ. კანდ. / სამეც. ხელმძღვ.: ე. კირთაძე ; საქ. მეცნ. აკად. ს. დურმიშიძის სახ. ბიოქიმ. და ბიოტექნოლ. ინ-ტი. - თბ., 2002. - 129გვ. : ცხრ. ; 29სმ.см.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 116-129. - [5ლ.][MFN: 25444] UDC: 663.2
D 3.493 - საარქივო ფონდი
* Double: იზოლეიცინის, არგინინისა და ჰისტიდინის გარდაქმნა ღვინის შამპანიზაციის პროცესში
-
შათირიშვილი, შალვა
ტექნოლოგიური პროცესებისა და მეღვინეობის პროდუქციის ხარისხის კონტროლი, კვლევის ქრომატოგრაფიული მეთოდების გამოყენებით : დის... ტექნ. მეცნ. დოქტ. 05.18.07 / სამეცნ. კონსულტ.: ა. სირბილაძე, თ. ანდრონიკაშვილი ; საქ. სახელმწ. აგრარ. უნ-ტი. - თბ., 2002. - 321გვ. ; 29სმсм.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 279-321. - დანართი: გვ. 322-378. - [10ლ.][MFN: 25541] UDC: 663.2 თემატიკა: - ალკოჰოლიანი და უალკოჰოლო კვების პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგია;
D 3.567 - საარქივო ფონდი
* Double: ტექნოლოგიური პროცესებისა და მეღვინეობის პროდუქციის ხარისხის კონტროლი, კვლევის ქრომატოგრაფიული მეთოდების გამოყენებით
-
ხომასურიძე, მარიამი
ყურძნის ჰიდროლაზური ფერმენტული კომპლექსების შესწავლა სუფრის წითელი ღვინოების ტექნოლოგიების სრულყოფის მიზნით : დის... ტექნ. მეცნ. კანდ. 05.18.07 / სამეცნ. ხელმძღვ.: ლ. მუჯირი ; საქ. ს/მ მეცნ. აკად., მებაღ.,მევენახ. და მეღვინ. ს/კ ინ-ტი. - [თბ.], 2002. - 148გვ. ; 29სმсм.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 107-123. - დანართი: გვ. 124-148. - [5ლ.][MFN: 25682] UDC: 663.15 + 663.2 თემატიკა: - ალკოჰოლიანი და უალკოჰოლო კვების პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგია;
D 3.579 - საარქივო ფონდი
* Double: ყურძნის ჰიდროლაზური ფერმენტული კომპლექსების შესწავლა სუფრის წითელი ღვინოების ტექნოლოგიების სრულყოფის მიზნით
-
Садыхов, Чингиз Дамир оглы
Химико-технологическая характеристика интродуцированных технических сортов винограда для производства различных типов вин в условиях Гянджа-Казахской зоны Азербайджанской Республики : Дисс... канд. техн. наук 06.04.05 / Науч. руков.: Н. Т. Гелашвили, А. А. Набиев ; МО Азерб. Респ., Азерб. Технол. Ин-т. - Гянджа, 1993. - 137с. : рис. ; 29смсм.. - Библиогр.: с. 103-115. - [Б. ц.][MFN: 25836] UDC: 663.2 თემატიკა: - Технология вина, алкогольных, безалкогольных напитков и минеральных вод;
D 2.303 - საარქივო ფონდი
* Double: Химико-технологическая характеристика интродуцированных технических сортов винограда для производства различных типов вин в условиях Гянджа-Казахской зоны Азербайджанской Республики
-
დარჩიაშვილი, ნინო
მუხის მერქნის თერმული დაჟანგვა და მიღებული ექსტრაქტის ქიმიურ-ტექნოლოგიური მაჩვენებლების გამოკვლევა : დის. ტექნიკის მეცნ. კანდ. 05.18.07 / სამეცნ. ხელმძღვ.: მ. ბეჟუაშვილი ; საქ. სოფლის მეურნ. მეცნ. აკად. მებაღ., მევენ. და მეღვინ. ს.-კ. ინ-ტი. - თბ., 2002. - 124გვ.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 103-115[MFN: 26327] UDC: 663.1 + 663.241 + 633.372 თემატიკა: - მუხის მერქანი; მიკრობიოლოგიური წარმოებები; კონიაკის წარმოება;
D 3.728 - საარქივო ფონდი
* Double: მუხის მერქნის თერმული დაჟანგვა და მიღებული ექსტრაქტის ქიმიურ-ტექნოლოგიური მაჩვენებლების გამოკვლევა
გვერდები: «« პირველი « წინა | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | შემდეგი » ბოლო »» |
|