The National Library of Georgia მთავარი - ბიბლიოთეკის შესახებ - ელ.რესურსები 
NPLG Online Catalogs  | დახმარება | მოგვწერეთ |
 
English   Georgian 
ძიება თემატური კატალოგი ძიების ისტორია  მონაცემთა ბაზის შეცვლა 
თემატური კატალოგი   ხელახალი ძიება დათვალიერება
მონაცემთა ბაზა:JMAT - ჟურნალების მატიანე (2007-...) გამოტანის ფორმატი 
ჩანაწერები:185,769

უნივერსალური ათწილადი კლასიფიკაცია

ძირითადი კატეგორიები
გამოყენებითი მეცნიერებანი. ჯანმრთელობის დაცვა. ტექნიკა.  --  6*
ქიმიური ტექნოლოგია. ქიმიური მრეწველობა. მონათესავე დარგები.  --  66*
კვების მრეწველობა ზოგადად. საკვები პროდუქტების წარმოება და დაკონსერვება.  --  664*
შაქრის წარმოება. შაქრიანი საკონდიტრო ნაწარმი. სახამებლის შაქარი, გლუკოზა და ა.შ.  --  664.1*
სახამებელ-ბადაგის წარმოება. სახამებელშემცველი პროდუქტები  --  664.2*
საკვები ცხიმებისა და ზეთების წარმოება. მარგარინი, ცილოვანი ნივთიერებები და ა.შ.  --  664.3*
მინერალური საკვები პროდუქტები. სუფრის მარილი.  --  664.4*
სანელებლები. საკაზმი.  --  664.5*
მარცვეულის გადამუშავების ტექნოლოგია. ფქვილეულის და ბურღულეულის წარმოება, პურის ცხობა.  --  664.6/.7*
საკვები პროდუქტების დაკონსერვების ტექნოლოგია  --  664.8/.9*
ჩანაწერები მოიძებნა 304 ჩანაწერი.  დანარჩენი ჩანაწერები იხილეთ ქვეკატეგორიებში.
  1. კორახაშვილი, ავთანდილ

    გენეტიკურად მოდიფიცირებული ორგანიზმები - მითი და რეაობა / ავთანდილ კორახაშვილი // აგროინფო. - თბ., 2007. - ISSN 1512-4134. - ივლისი. - N10. - გვ.25-30[MFN: 3844]

    UDC:  575 + 577 + 664

    ანოტაცია:  გენური ინჟინერიის შედეგად მიღებული პროდუქტის დადებით და უარყოფით მხარეებზე

    მოხსენიებული პირები:  მაკკლინტონი ბარბარა (ნობელის პრემიის ლაურეატი გენური ინჟინერიის დარგში).

    თემატიკა:  გენური ინჟინერია.

    საკვანძო სიტყვები:  საკვები; ახალი ჯიშები; ვირუსი; ბაქტერია; ლაბორატორიული კვლევა.

     

  1. ჩიტუაშვილი, ელენე

    საქმე, რომელსაც ემსახურები, უნდა გიყვარდეს / ელენე ჩიტუაშვილი ; ესაუბრა ქეთი გრატიაშვილი // ლიდერები. - თბ., 2007. - იანვარი. - N6. - გვ.7[MFN: 3960]

    UDC:  664

    გრატიაშვილი, ქეთი (კორესპ.); 

    ფოტოები:  ჩიტუაშვილი ელენე

    ანოტაცია:  ინტერვიუ ელენე ჩიტუაშვილთან

    პერსონალია:  ჩიტუაშვილი ელენე (სააქციო საზოგადოება "გორკონის" დირექტორი).

    ორგანიზაცია:  სს "გორკონი".

    გეოგ.დასახელება:  შიდა ქართლი.

    თემატიკა:  კვების მრეწველობა; საკვები პროდუქტების წარმოება და დაკონსერვება.

    საკვანძო სიტყვები:  პროდუქცია; ნედლეული; კონსერვები; კომპოტები.

     

  1. ლაფერაშვილი, ქეთევან

    პურის ცხობის ტექნოლოგია - მავნე მიკროორგანიზმები და მათი წარმოებაში მოხვედრის გზები : ტექნოლოგიები / ქეთევან ლაფერაშვილი // აგროინფო. - თბ., 2007. - ISSN 1512-4134. - აპრილი. - N7. - გვ.27-30[MFN: 4386]

    UDC:  664.6/7(479.22)

    თემატიკა:  პურის ცხობა.

    საკვანძო სიტყვები:  ხორბალი; სანიტარული კონტროლი; ფქვილი.

     

  1. ლაფერაშვილი, ქეთევან

    მიკრობები გვიტევენ : სურსათის უვნებლობა / ქეთევან ლაფერაშვილი // აგროინფო. - თბ., 2007. - ISSN 1512-4134. - მარტი. - N6. - გვ.43-46[MFN: 4945]

    UDC:  664

    ანოტაცია:  სურსათის უვნებლობის უზრუნველყოფა

    მოხსენიებული პირები:  პასტერი ლუი (მეცნიერი).

    თემატიკა:  კვების პროდუქტები.

    საკვანძო სიტყვები:  ინფექციები; ჯანდაცვა; კონტროლი; ჯანსაღი კვება.

     

  1. ბედოშვილი, დავით

    ბიოპროდუქციის სერტიფიცირება : საერთაშორისო სტანდარტები / დავით ბედოშვილი // აგროინფო. - თბ., 2007. - ISSN 1512-4134. - თებერვალი. - N5. - გვ.15-17[MFN: 4960]

    UDC:  664(479.22)

    ანოტაცია:  აგრობიოწარმოების განვითარება

    თემატიკა:  კვების პროდუქტები.

    საკვანძო სიტყვები:  სანიტარული ნორმები; ინსპექტირება; საწარმოები; აკრედიტაცია.

     

  1. ლაბარტყავა, თამარ

    ISO 22000:2005 სურსათის უვნებლობის მართვის სისტემა : საერთაშორისო სატანდარტები / თამარ ლაბარტყავა // აგროინფო. - თბ., 2007. - ISSN 1512-4134. - იანვარი. - N4. - გვ.20-22[MFN: 4985]

    UDC:  664(479.22)

    ანოტაცია:  სურსათის უვნებლობის საფრთხეების დადგენა და კონტროლი

    თემატიკა:  კვების პროდუქტები.

    საკვანძო სიტყვები:  სტანდარტები; ცხოველის საკვები; ფერმერული ბიზნესი.

     

  1. ორკოშნელი, ლაშა

    სისტემური ცვლილებებისკენ : ინტერვიუ / ლაშა ორკოშნელი // აგროინფო. - თბ., 2007. - ISSN 1512-4134. - იანვარი. - N4. - გვ.43-45[MFN: 4998]

    UDC:  664(479.22)

    ანოტაცია:  კვების პროდუქტის ხარის კონტროლის სამსახურების გაერთიანებებზე

    პერსონალია:  ორკოშნელი ლაშა (სურსათის უვნებლობის, ვეტერინარიისა და მცენარეთა დაცვის ეროვნული სამასხურის უფროსი).

    თემატიკა:  კვების პროდუქტები.

    საკვანძო სიტყვები:  სანიტარია; ვეტერინარია; ვაქცინაცია; დაფინანსება; ეტიკეტირება; აღწერა.

     

  1. კობიძე, ლიანა

    საქართველოს საკონსერვო პროდუქციის პერსპექტივები / ლიანა კობიძე // აგროინფო. - თბ., 2007. - ISSN 1512-4134. - იანვარი. - N4. - გვ.52[MFN: 5003]

    UDC:  664(479.22)

    თემატიკა:  საკონსერვო წარმოება.

    საკვანძო სიტყვები:  ხილი; ბოსტნეული.

     

  1. მელქაძე, ქეთევან

    კვების პროდუქტები - უსაფრთხოების შესახებ : ხორცი და ხორცის პროდუქტები / ქეთევან მელქაძე // მშვენიერი საქართველო. - თბ., 2008. - ISSN 1512-4177. - იანვარი-თებერვალი. - N1(7). - გვ.58-63[MFN: 5609]

    UDC:  664

    თემატიკა:  კვების მრეწველობა.

    საკვანძო სიტყვები:  ფრინველი; ძეხვეულობა; თევზი; რძის პროდუქტები; კვერცხი.

     

  1. ფაუნდეს ბარანდა, მანუელ

    როგორ აღმოჩნდა საქართველოში მანუელ ფაუნდეს ბარანდას ფრანკოს რეჟიმის წინააღმდეგ მებრძოლი მამა / მანუელ ფაუნდეს ბარანდა // თბილისელები. - თბ., 2008. - იანვარი. - N3(14-20). - გვ.77[MFN: 5966]

    UDC:  664(092)

    სალაღაია, ეკა (კორესპ.); 

    ფოტოები:  მანუელ ფაუნდეს ბარანდა

    ანოტაცია:  ინტერვიუ მანუელ ფაუნდეს ბარანდასთან

    პერსონალია:  ფაუნდეს ბარანდა მანუელ (მზარეული).

    თემატიკა:  კულინარია.

     

 


გვერდები:  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |  შემდეგი »  ბოლო »»