The National Library of Georgia მთავარი - ბიბლიოთეკის შესახებ - ელ.რესურსები 
NPLG Online Catalogs  | დახმარება | მოგვწერეთ |
 
English   Georgian 
ძიება თემატური კატალოგი ძიების ისტორია  მონაცემთა ბაზის შეცვლა 
თემატური კატალოგი   ხელახალი ძიება დათვალიერება
მონაცემთა ბაზა:DIS - ეროვნული დისერტაციები და ავტორეფერატები გამოტანის ფორმატი 
ჩანაწერები:66,523

უნივერსალური ათწილადი კლასიფიკაცია

ძირითადი კატეგორიები
გამოყენებითი მეცნიერებანი. ჯანმრთელობის დაცვა. ტექნიკა.  --  6*
ქიმიური ტექნოლოგია. ქიმიური მრეწველობა. მონათესავე დარგები.  --  66*
მიკრობიოლოგიური წარმოება. დუღილის წარმოება. სასმელების (ალკოჰოლური, უალკოჰოლო და ნახევრადალკოჰოლური) წარმოება. საგემოვნო პროდუქტების წარმოება.  --  663*
მიკრობიოლოგიური წარმოებები.  --  663.1*
მეღვინეობა. ენოლოგია. ყურძნის ღვინოები.  --  663.2*
ხილკენკროვანი მეღვინეობა. ხილკენკროვანი ღვინოები.  --  663.3*
ლუდის დუღება.  --  663.4*
სპირტისა და არყის წარმოება.  --  663.5*
სასმელი წყალი. მინერალური და სამკურნალო წყლები. ნაყინი.  --  663.6*
სასმელების ძირითადი კომპონენტების წარმოება. ხილეულის და ბოსტნეულის წვენები. სიროფები. ლიქიორები. უალკოჰოლო სასმელები.  --  663.8*
საგემოვნო პროდუქტების წარმოება ზოგადად (შოკოლადი, კაკაო, ჩაი, ყავა, თამბაქო).  --  663.9*
ჩანაწერები მოიძებნა 18 ჩანაწერი.  დანარჩენი ჩანაწერები იხილეთ ქვეკატეგორიებში.
  1. გერაძე, პაატა

    კვების საწარმოთა მოწყობილობებში ტალღური გადაცემის მოქნილი თვალის გაანგარიშების მეთოდების განვითარება : ავტორეფ... ტექნ. მეცნ. კანდ. 05.02.13. - თბ., 1997. - 30ფ.. - ზესათ.: ქუთ. ტექნ. უნ-ტი. - [20თ.][MFN: 895]

    UDC: 663/664.0025

    FA 2.835 - საარქივო ფონდი
    Kა 227.923/3 - წიგნთსაცავი

     

    * Double: კვების საწარმოთა მოწყობილობებში ტალღური გადაცემის მოქნილი თვალის გაანგარიშების მეთოდების განვითარება

     

  1. ნუცუბიძე, რუსუდან

    ყურძნის მაგარი ნაწილების ლიგნინის გარდაქმნის გამოკვლევა ალკოჰოლური დუღილის პროცესში და წარმოქმნილი პროდუქტების გავლენის დადგენა კახური ტიპის ღვინის ხარისხზე : ავტორეფ...ტექნ. მეცნ. კანდ. 05.18.07. - თბ., 1999 (თსუ). - 34გვ.. - ზესათ.: საქ. სახელმწ. აგრარ. უნ-ტი. - რეზ. რუს. ენ.. - [20თ.], 60ც.[MFN: 2827]

    UDC: 663 + 663/64

    Kა 229.210/3 - წიგნთსაცავი
    FA 4.056 - საარქივო ფონდი

     

    * Double: ყურძნის მაგარი ნაწილების ლიგნინის გარდაქმნის გამოკვლევა ალკოჰოლური დუღილის პროცესში და წარმოქმნილი პროდუქტების გავლენის დადგენა კახური ტიპის ღვინის ხარისხზე

     

  1. კაკაშვილი, თამარ

    ყურძნის წიპწის ბიოფლავონოიდების გამოყენება საკონდიტრო მრეწველობაში : დის... ტექნოლ. დოქტ. / თამარ კაკაშვილი ; სამეცნ. ხელმძღვ.: წერეთელი ბ., ჭუჭულაშვილი თ. ; საქ. სახელმწ. აგრარ. უნ-ტი. - თბ., 2010. - 165 გვ. : ცხრ.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 114-135[MFN: 3013]

    UDC: 664.143/149 + 663.05 + 577.127.4 + 664.8

    სრული ტექსტი

    თემატიკა:
    - საკონდიტრო მრეწველობა; კვებითი დანამატები; ბიოფლავონოიდები;

    D 15.895 - საარქივო ფონდი

     

    * Double: ყურძნის წიპწის ბიოფლავონოიდების გამოყენება საკონდიტრო მრეწველობაში

     

  1. ქიტიაშვილი, ელენე

    ალკალოიდების შესწავლა თაფლსა და მისგან მიღებულ სასმელებში და მისი გავლენა პროდუქციის ხარისხზე : ავტორეფ... ტექნ. მეცნ. კანდ. 05.18.07. - თბ. : ტექნ. უნ-ტი, 2001. - 42გვ.. - ზესათ.: საქ. სოფლ. მეურნ. მეცნ. აკად., მებაღეობის, მევენახეობისა და მეღვინეობის სამეცნ.-კვლევ. ინ-ტი. - ტექსტი ქართ. და რუს. ენ.. - 100ც.[MFN: 3563]

    UDC: 663 + 638.16

    FA 380 - საარქივო ფონდი
    PS 243/2001 - საარქივო ფონდი

     

    * Double: ალკალოიდების შესწავლა თაფლსა და მისგან მიღებულ სასმელებში და მისი გავლენა პროდუქციის ხარისხზე

     

  1. Блуашвили, Т.Г. (Теймураз Георгиевич)

    Исследование процесса сбивания конфетных масс : Автореферат дис. на соиск. учен. степ. канд. техн. наук : 05.18.12 / Т.Г. Блуашвили ; Моск. технол. ин-т пищев. пром-ти. - Москва, 1981. - 25с.[MFN: 14086]

    UDC: 663/664.05

    Московский технологический институт пищевой промышленности

    არ არის საქართველოს ეროვნულ ბიბლიოთეკაში

     

    * Double: Исследование процесса сбивания конфетных масс

     

  1. Джинчвеладзе, Отар Шотаевич

    Исследование технологического процесса высева семян чая на профилированных грядках "Квали" низменности : Автореф... канд. техн. наук / Груз. с.-х. ин-т. - Тбилиси, 1974. - 35с. : ил.[MFN: 14458]

    UDC: 663/95

    Грузинский сельскохозяйственный институт

    P 124/1974 - საარქივო ფონდი

     

    * Double: Исследование технологического процесса высева семян чая на профилированных грядках "Квали" низменности

     

  1. Вашакидзе, М.Р. (Мери Ражденовна)

    Дикорастущие ягоды (ежевика, черника) Грузии и их промышленное использование : Автореферат дис. на соиск. учен. степ. канд. техн. наук : 05.18.13 / М.Р. Вашакидзе ; ГСХИ. - Тбилиси, 1978. - 23с. : ил.[MFN: 14586]

    UDC: 663/664

    Грузинский сельскохозяйственный институт

    არ არის საქართველოს ეროვნულ ბიბლიოთეკაში

     

    * Double: Дикорастущие ягоды (ежевика, черника) Грузии и их промышленное использование

     

  1. აბზიანიძე, ქეთევან

    ორგანული ქაფწარმომქმნელები მცენარეულ საფუძველზე : დის...ტექნ. მეცნ. კანდ. 05.17.05 / სამეცნ. ხელმძღ.: გივი ცინცაძე, ლაურა ბერეჟიანი ; სტუ. - თბ., 1999. - 137გვ. ; 25სმсм.. - ბიბლიოგრ.: გვ. 128-137. - [5ლ.][MFN: 21659]

    UDC: 66.046.74 + 663.03

    თემატიკა:
    - ნატიფი ორგანული სინთეზის პროდუქტების ტექნოლოგია;

    D 1.893 - საარქივო ფონდი

     

    * Double: ორგანული ქაფწარმომქმნელები მცენარეულ საფუძველზე

     

  1. Палавандишвили, Шакро Дурсунович

    Географические аспекты рационального использования почв Аджарии в связи с развитием субтропических культур : Дисс... докт. геогр. наук 06.01.02 / Мин. Нар. Обр. Респ. Грузия, Батумский Гос. Ун-т им. Ш. Руставели. - Батуми, 1992. - 295с. : табл., фото ; 29смсм.. - Библиогр.: с. 237-295. - Прилож.: с. 215-237 и в конце дисс.. - [Б. ц.][MFN: 25639]

    UDC: 663/635(213)(с922) + 631.4:55(479.22)

    თემატიკა:
    - Почвоведение;

    D 2.126 - საარქივო ფონდი

     

    * Double: Географические аспекты рационального использования почв Аджарии в связи с развитием субтропических культур

     

  1. Каишаури, Гулнази Николаевна

    Химико-технологическое исследование некоторых сортов тыквы, распространённых в Грузии и их использование в промышленности : Дисс... канд. техн. наук 06.04.05; 06.04.07 / Науч. руков.: К. П. Кизирия ; Груз. Аграрн. Ун-т. - Тб., 1995. - 241с. : фото ; 29смсм.. - Библиогр.: с. 135-162. - [Б. ц.][MFN: 25840]

    UDC: 663

    თემატიკა:
    - Технология вин, алкогольных, безалкогольных напитков и минеральных вод; Хранение, переработка и консервирование плодов, овощей и технических культур;

    D 2.308 - საარქივო ფონდი

     

    * Double: Химико-технологическое исследование некоторых сортов тыквы, распространённых в Грузии и их использование в промышленности

     

 


გვერდები:  | 1 | 2 |  შემდეგი »