The National Library of Georgia Home - About Library - E-Resources 
NPLG Online Catalogs  | Help | Feedback |
 
English   Georgian 
Search Thematic Catalogue Search history  Change Database 
Thematic Catalogue   New Search Browse
Database:AMAT - Journals chronicle (1832-1925, 1939-2006) Display Format 
Records:439,268

By Universal Decimal Classification (UDC)

Basic Subjects
Applied sciences.Medicine.Technology.  --  6*
Chemical technology. Chemical and related industries.  --  66*
Industrial microbiology. Industrial mycology. Zymurgy,fermentation industry. Beverage industry. Stimulant industry.  --  663*
Wine. Winemaking. Oenology.  --  663.2*
Records Found 644 records.
  1. შატბერაშვილი, გ.

    ერთ ბიბლიოთეკაში // დროშა. - 1952. - N11. - გვ.6[MFN: 36563]

    UDC:  663.2

    Annotation:  სამტრესის ღვინის N1 ქარხნის საკოლექციო ღვინოების ბიბლიოთეკის შესახებ

    Headings of Chronicle:  ტექნიკა; მრეწველობა; კვებისა და გემოვნების მრეწველობა; სპირტისა და არყის მრეწველობა; მეღვინეობა; ლუდის წარმოება; უალკოჰოლო სასმელები.

     

  1. Гелашвили, Н.

    К истории шампанского производства в Грузии // Труды Грузинского ордена Трудового Красного Знамени сельскохозяйственного института, т. 80-81. - 1970. - с.117-127. - На груз. яз. Резюме на рус. яз.[MFN: 37514]

    UDC:  663.2(060.55)

    Headings of Chronicle:  Техника; Промышленность; Спирто-водочная промышленность; Виноделие; Пивоварение; Безалкогольные напитки.

     

  1. ბერიძე, გ.

    ქართული ბუნებრივად ტკბილი ღვინოები // მევენახეობა-მეღვინეობის ინსტიტუტის შრომები. - თბილისი, 1951. - ტ.7. - გვ.197-206. - რეზიუმე რუსულ ენაზე[MFN: 39564]

    UDC:  663.2(479.22)(060.55)

    Bibliography:  გვ. 205-6

    Headings of Chronicle:  ტექნიკა; მრეწველობა; კვებისა და გემოვნების მრეწველობა; სპირტისა და არყის მრეწველობა; მეღვინეობა; ლუდის წარმოება; უალკოჰოლო სასმელები; საფუარის წარმოება.

     

  1. გიაშვილი, დ.

    გურჯაანის რაიონის დამიკრორაიონება მეღვინეობის თვალსაზრისიტ // მევენახეობა-მეღვინეობის ინსტიტუტის შრომები. - თბილისი, 1951. - ტ.7. - გვ.281-306. - რეზიუმე რუსულ ენაზე[MFN: 39569]

    UDC:  663.2(479.22)(060.55)

    Bibliography:  გვ. 306

    Headings of Chronicle:  ტექნიკა; მრეწველობა; კვებისა და გემოვნების მრეწველობა; სპირტისა და არყის მრეწველობა; მეღვინეობა; ლუდის წარმოება; უალკოჰოლო სასმელები; საფუარის წარმოება.

     

  1. მოსიაშვილი, გ.

    საფუვრების R და S ფორმები და მათი გამოყენება მეღვინეობაში // მევენახეობა-მეღვინეობის ინსტიტუტის შრომები. - თბილისი, 1951. - ტ.7. - გვ.239-255. - რეზიუმე რუსულ ენაზე[MFN: 39584]

    UDC:  663.2(060.55)

    Bibliography:  გვ. 255

    Headings of Chronicle:  ტექნიკა; მრეწველობა; კვებისა და გემოვნების მრეწველობა; სპირტისა და არყის მრეწველობა; მეღვინეობა; ლუდის წარმოება; უალკოჰოლო სასმელები; საფუარის წარმოება.

     

  1. ბერიძე, გ.

    მასალები ზოგიერთი უძველესი ღვინის ქიმიური ორგანოლეპტიკური შედგენილობის შესახებ საქართველოში // საქართველოს სსრ სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე. - თბილისი, 1959. - ტ.2. - გვ.9-16. - (N2)[MFN: 43230]

    UDC:  930 + 663.2](479.22)

    Headings of Chronicle:  საქართველო; მეღვინეობის ისტორია.

     

  1. მარიამიძე, ე.

    ქართული შამპანური // დროშა. - 1952. - N10. - გვ.5[MFN: 43356]

    UDC:  663.2(479.22)

    Headings of Chronicle:  ტექნიკა; მრეწველობა; კვებისა და გემოვნების მრეწველობა; სპირტისა და არყის წარმოება; მეღვინეობა; ლუდის წარმოება; უალკოჰოლო სასმელები; საფუარის წარმოება.

     

  1. ლეკიაშვილი, ა.

    მეღვინეობა კახეთში : [მასალები კახური მეღვინეობის კულტურისათვის] // მასალები საქართველოს ეთნოგრაფიისათვის. - თბილისი, 1960. - ტ.11. - გვ.65-74. - რეზიუმე რუსულ ენაზე[MFN: 43734]

    UDC:  663.2(479.22.12)

    Bibliography:  შენიშვნები

    Headings of Chronicle:  ისტორია; დამხმარე ისტორიული დისციპლინები; არქეოლოგია; ეთნოგრაფია.

     

  1. კანდელაკი, ვ.

    ოცშპინდელიანი საბურღი ნახევრად ავტომატი : [გამოყენებული უწყვეტი მოქმედების ყურძნის წნეხებში] / ვ. კანდელაკი, ვ. გუსევი // სამეცნიერო-ტექნიკური ინფორმაციის ბიულეტენი. - თბილისი, 1960. - N12. - გვ.26-27[MFN: 46141]

    UDC:  663.2/3

    • ;  გუსევი, ვ.

    Headings of Chronicle:  ტექნიკა; მრეწველობა; გემოკვების მრეწველობა; სპირტისა და არყის მრეწველობა; მეღვინეობა; ლუდის წარმოება; უალკოჰოლო სასმელები.

     

  1. Лекиашвили, А.

    Виноделие в Кахети // Материалы по этнографии Грузии, 11. - 1960. - стр.65-74. - Груз. яз. Резюме на рус. яз.[MFN: 46538]

    UDC:  663.2(479.22.12)

    Bibliography:  в примеч.

    Headings of Chronicle:  История; Вспомогательные исторические дисциплины; Археология; Этнография.

     

 


Pages:  «« First  « Prev  | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |  Next »  Last »»